pexels Ο απίστευτος λόγος που βάζουμε τα κινητά σε λειτουργία πτήσης στο αεροπλάνο

Κι όμως δεν είναι αυτός που νομίζουμε.

Είναι η εντολή που έρχεται από το προσωπικό του αεροπλάνου πριν από ένα ταξίδι αλλά κάποιοι δεν τον ακολουθούν. Εκείνη η εντολή ώστε όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές και φυσικά συμπεριλαμβανομένου του κινητού τηλεφώνουν, να μπουν σε λειτουργία πτήσης. Υπάρχει ένας μύθος που οι περισσότεροι πιστεύουμε και αφορά το γεγονός ότι το σήμα του τηλεφώνουν παρεμβαίνει και επηρεάζει τον εξοπλισμό του αεροσκάφους. Αλλά δεν ισχύει σε καμία  περίπτωση.

 

 

Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας των ΗΠΑ το 1992 διαπίστωσε ότι τα τηλεφωνικά σήματα δεν είχαν καμία επίδραση στον εξοπλισμό του αεροπλάνου κατά την απογείωση και την προσγείωση. Ο σημαντικότερος λόγος λοιπόν που πρέπει να απενεργοποιούνται οι συσκευές κατά την διάρκεια μιας πτήσης είναι για να αποφεύγονται οι παρεμβολές και άλλες διαταραχές των χερσαίων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, με το πρόβλημα αυτό να έχει επιδεινωθεί με την επικράτηση της τεχνολογίας 5G, η οποία έχει παρόμοιο εύρος ζώνης με εκείνο της αεροπορίας. Έτσι, αν οι επιβάτες άφηναν ανοιχτά τα τηλέφωνά τους, ίσως αυτό να δημιουργούσε προβλήματα κατά την διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.

Ο πραγματικός λόγος που σε χαιρετούν οι αεροσυνοδοί όταν μπαίνεις στο αεροπλάνο

Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμα πρακτικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν κλήσεις από το αεροπλάνο. Αυτός είναι ότι δεν επιτρέπει στο προσωπικό να κάνει τη δουλειά του. Εάν οι περισσότεροι μιλούσαν στα τηλέφωνά τους θα ήταν πολύ δύσκολο να σερβίρονται τα γεύματα κατά την διάρκεια τη πτήσης.

Επομένως, τα τηλέφωνα πρέπει να διατηρούνται σε λειτουργία πτήσης, όχι επειδή έχει κάποια επίδραση στη λειτουργία του αεροπλάνου, αλλά επειδή θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τα δίκτυα στο έδαφος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved