Ένα χιτσκοκικό, δραματικό, ψυχοβγαλτικό, γκρανγκινιολικό όνομα με American προφορά.

Δεν γράψαμε τυχαία το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ με λατινικούς χαρακτήρες στον τίτλο καθώς θέλαμε να μεταδώσουμε αυτό το αμερικάνικο feeling κάθε φορά που το ακούμε δια στόματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Για εκείνον δεν είναι ένα απλό όνομα, είναι κάτι πολύ ανώτερο. Ένα έναυσμα, ένα σύνθημα. Κάτι σαν τα «Elevator» Αντετοκούνμπο, Νικ «the Quick» ή Μάντζαρης «ο Εξολεθρευτής» του κολλητού του, Βαγγέλη Ιωάννου απλώς με άλλο τρόπο και κυρίως περισσότερη αμερικανιά.

Εξάλλου αν έχουμε μάθει ένα πράγμα από τον σπίκερ της ΕΡΤ εδώ και τόσα χρόνια είναι ότι έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για την ελληνική γλώσσα και όταν αυτό που βλέπει τον εμπνέει, εκείνος δημιουργεί.

 

 

Ο Έλληνας Mike Breen

Αρκετοί μπορεί να απορείτε ποιος είναι o Mike Breen, για όσους όμως βλέπετε ΝΒΑ ενδεχομένως κάτι να σας θυμίζει το συγκεκριμένο όνομα. Για να μην μακρυγορούμε είναι η φωνή των περισσότερων Τελικών του ΝΒΑ ο οποίος κάθε φορά που περιγράφει είναι τόσο «ζωντανός» που είναι σαν να παίρνει ο ίδιος μέρος στον αγώνα. Εδώ που τα λέμε ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου δεν θυμήθηκε τώρα να συμμετέχει στην ένταση και την αγωνία ενός αγώνα, το έχει αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν. 

O Mike Breen περιέγραφε την πιο «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του ΝΒΑ.

Φτάνει να ακούσει κανείς περιγραφές τοτ στην Ευρωλίγκα:

 

 

Όσο για το love story με τον Dorsey

Ενδεχομένως να μην το είχαμε προσέξει τόσο πολύ σε αυτόν τον ένα χρόνο που o «Καλιφορνέζος» από ελληνική μητέρα αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ωστόσο αυτή την περίοδο που η Εθνική Ελλάδος μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας στα «παράθυρα» του Μουντομπάσκετ και στο Ευρωμπάσκετ, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (κατά το Δημήτρη Χατζηγεωργίου, ο Tyler Dorsey) δεν είναι απλά ένας παίκτης του ρόστερ. Είναι πηγή έμπνευσης, αυτός που «ξυπνάει» τον αμερικανό μέσα του. 

Διαβάστε την μπαρούφα του Νέβεν Σπάχια για τους Ντόρσεϊ και Αντετοκούνμπο.

Όταν η μπάλα βρίσκεται σε κάποιον από τους άλλους 11 της Εθνικής, ο Δημήτρης (Χατζηγεωργίου) είναι Έλληνας, όταν πιάνει τη σπυριάρα ο Ντόρσεϊ όμως ο Δημήτρης μεταμορφώνεται. Δεν υπάρχει πλέον Δημήτρης αλλά Dimitris και η ελληνική σκληρή προφορά του γράμματος ρο είναι παρελθόν. Εκεί ξυπνάει ο Dimitris «The Mike Breen» Chatzigeorgiou και ένας Ντορσεϊκός, γκρανγκινιολικός, χιτσκοκικός, ελληνοαμερικανικός «οργασμός» απλώνεται μπροστά μας.Του αρέσει και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε του μετάδοση.

 

 

Είτε μας αρέσουν είτε όχι οι περιγραφές του Δημήτρη Χατζηγεωργίου, πρέπει να του το δώσουμε ότι ο τύπος κάθε φορά που εκφωνεί το αισθάνεται, το διασκεδάζει και δίνει σε όλους εμάς ένα ακόμα λόγο να απασχολούμαστε με τον αγώνα. Κυρίως γιατί πλέον περιμένουμε τον γκρανγκινιολικό «οργασμό» στο άκουσμα του ονόματος του TYLER DORSEY, ειδικά μάλιστα αν αυτός έχει ευστοχήσει σε πολύ δύσκολη προσπάθεια.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved