ΙΝΤΙΜΕ Κύριε Σπάχια, ρωτάμε ποιοι είναι οι νατουραλιζέ και μετά κράζουμε

Στο στόχαστρό ήταν οι Ντόρσεϊ και Αντετοκούνμπο, κιχ για τον «Κροάτη» Τζαλίν Σμιθ. Τουλάχιστον ζήτησε συγνώμη.

«Οι γνώμες είναι σαν τις κ#λοτρυπες. Όλοι έχουν και από μία» είναι μια φράση που έχει γράψει ιστορία δια στόματος Dirty Harry, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται σεβαστές. Τουλάχιστον όχι όσο γίνονται μετά από αρκετή σκέψη και σωστές βάσεις, μη περιέχοντας μέσα κενά και ασυναρτησίες.

Ό,τι ακούσαμε δηλαδή από τον άλλοτε προπονητή της Εθνικής Κροατίας, Νέβεν Σπάχια για τους νατουραλιζέ παίκτες των Εθνικών ομάδων σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Θυμίζουμε Και βασικό του επιχείρημα:

«Η Ελλάδα κερδίζει μόνο με Ντόρσεϊ και Αντετοκούνμπο. Αν αυτός είναι ο στόχος της εθνικής ομάδας, εντάξει. Εγώ όμως είμαι κατά» ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του προτού σιχτιρίσει για την εικόνα παικτών οι οποίοι «δεν ξέρουν καν να μιλούν τη γλώσσα».

 

 

Πιο «άστοχος» και από τον Αρίνας

Φαίνεται πως όποιος χρησιμοποιεί στα λεγόμενά του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «χτυπάει» καλύτερα στη Google και την απήχηση του κοινού για αυτό ίσως ασχολούνται τόσο πολύ μαζί του.

Μετά το ντόμινο «αστοχίας» του Γκίλμπερτ Αρίνας κατά του Giannis, σειρά πήρε ο Σπάχια ο οποίος όμως αποδείχτηκε ότι όχι μόνο δεν μπορεί να ευστοχήσει σε λεκτικό «μπάσιμο» χωρίς άμυνα, αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει καν όταν έχει υποπέσει ο ίδιος σε παράβαση. Με λίγα λόγια ο Σπάχια αποκάλεσε «νατουραλιζέ» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ντόρσεϊ, ενώ ξέχασε να πει το ίδιο και για τον «Κροάτη» Τζαλίν Σμιθ ο οποίος έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο κιόλας στην Εθνική Κροατίας.

Το ότι ο Αντετοκούνμπο (όπως και ο Ντόρσεϊ) δεν είναι καν νατουραλιζέ δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε, αλλά αν το θέμα του είναι οι παίκτες που δεν ξέρουν τη γλώσσα ή τραγουδούν τους Εθνικούς Ύμνους, ας κάτσει να δει κάποια ανάκρουση για να τσεκάρει τα λεγόμενά του, κοιτάζοντας τον Γιάννη ή το Θανάση.

 

 

Μην λέμε μεγάλα λόγια, μπορεί κάποιος μακρινός θείος του Τζαλίν Σμιθ να είναι Κροάτης, αν και από τη στιγμή που χρεώνεται ως νατουραλιζέ -με κάθε νομιμότητα όπως ορίζει η FIBA- μάλλον δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ούτε και έχει περάσει την καριέρα του σε κάποια κροάτικη ομάδα για να μπορεί να εξηγηθεί η νατουραλιζέ μεταγραφή. Με λίγα λόγια κύριε Σπάχια καλό είναι να λέτε πρώτα τα του οίκου σας και μετά να ασχολείστε με τους άλλους, γιατί ενδεχομένως να μην έχουν βάση.

Σύμφωνοι τα ονόματα «Αντετοκούνμπο» και «Ντόρσεϊ» δεν είναι ελληνικά, οι ίδιοι όμως δεν είναι νατουραλιζέ. Και το όνομα δεν σου δίνει εθνικότητα. Ο ίδιος ζήτησε συγνώμη αργότερα καθώς παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε για τη συμμετοχή του Ντόρσεϊ στις μικρές Εθνικές Ομάδες και την Ελληνίδα μητέρα του, όπως και ότι είναι είναι γνώστης της ιστορίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ας το κάνουμε γαργάρα και ας προχωρήσουμε παρακάτω.

Ας απολαύσουμε και σήμερα την Εθνική μας ομάδα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved