Stefania D'Alessandro / Getty Images Brendan Fraser: Το χειροκρότημα στο Φεστιβάλ Βενετίας που του έσωσε τη ζωή

Μετά από μία καριέρα γεμάτη προβλήματα και ασταμάτητη μάχη με την κατάθλιψη, ο ηθοποιός της Μούμιας επιστρέφει φαβορί για τα Όσκαρ. 

Καλώς ή κακώς, η εφηβική μας ηλικία έχει συνδεθεί με τον Brendan Fraser. Δεν λέμε ότι το George of the Jungle ήταν καμία ταινιάρα που άλλαξε τον κινηματογράφο, αλλά μια χαρά περάσαμε και δεν ντρεπόμαστε καθόλου να το πούμε. Από την άλλη, οι ταινίες της Μούμιας, η περίφημη τριλογία του The Mummy, τον έβαλε για τα καλά στα κιτάπια του Hollywood.

 

 

Το στόρι

Για όσους το έψαξαν, ο χρόνος δεν φέρθηκε πολύ καλά στον Brendan Fraser. Έπαθε πολλούς τραυματισμούς στα γυρίσματα, έμεινε για αρκετό καιρός εκτός της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ενώ κάποιες πολύ κακές του επιλογές τον έβγαλαν εντελώς από τις λίστες. Όπως είπε και ο ίδιος, το τηλέφωνό του σταμάτησε απλά να χτυπάει. Κερασάκι στην τούρτα της αποτυχίας του, ήταν ο χωρισμός του που τον διέλυσε ψυχολογικά και οικονομικά – έπρεπε να πληρώνει 900.000 δολάρια διατροφή ανά έτος.

Ο Fraser βυθίστηκε στην κατάθλιψη και εγκατέλειψε τον εαυτό του. Πήρε πάρα πολλά κιλά και έγινε αντικείμενο bullying για την αλλαγή της εμφάνισής του. Το 2018 σε μία συνέντευξή του στο GQ, αποκάλυψε πως υπήρξε θύμα παρενόχλησης από τον Philip Berk, τον πρώην πρόεδρο του Hollywood Foreign Press Association και δεν ήταν λίγοι που ανέφεραν πως αυτός ήταν ο λόγος που ο ηθοποιός εξαφανίστηκε από τις ταινίες.

 

 

Η επιστροφή

Στο φετινό φεστιβάλ της Βενετίας, εξελίχθηκε εχθές μία από τις ωραιότερες σκηνές. Ο Fraser πρωταγωνιστει στο The Whale του Darren Aronofsky. Είναι η ιστορία ενός καθηγητή που παραδίδει online μαθήματα συγγραφής και ο οποίος ντρέπεται να φανεί στις κάμερες επειδή είναι παχύσαρκος. Ο Charlie, o χαρακτήρας του, θα χωρίσει με την γυναίκα του όταν θα γνωρίσει έναν άλλο άντρα, αλλά την ίδια στιγμή θα προσπαθήσει να φτιάξει τη σχέση με την 17χρονη κόρη του. Είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Samuel Hunter και μετά την χθεσινή προβολή, αναφέρεται πως ο Fraser είναι φαβορί για Όσκαρ. Από όλα όμως κρατάμε αυτήν εδώ την σκηνή από το Φεστιβάλ Βενετίας.

 

 

Είναι η στιγμή που ο Brendan Fraser δέχεται χειροκρότημα μετά από πάρα πολύ καιρό. Ένα χειροκρότημα που ενδεχομένως δεν θα του σώσει απλά την καριέρα, αλλά και την ζωή. Στο τέλος της ημέρας, είναι ένας άντρας που αρνήθηκε να το βάλει κάτω. Και αυτή η στιγμή του αξίζει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved