Όταν κατηγορείς κάποιον ότι σε κοιτάζει επίμονα, ρώτα μη και είναι τυφλός

Πολλές φορές πίσω από άβολες στιγμές κρύβονται και ανθρώπινες δυσκολίες. Όπως το σκηνικό με τον τυφλό Youtuber σε γυμναστήριο των ΗΠΑ.

Στην εποχή του #metoo τα θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας κατάφεραν επιτέλους να ακουστούν, καταφέρνοντας τουλάχιστον να βρουν δικαιοσύνη σε όποια δυσκολία τους συνέβαινε. Επειδή όμως μαζί με τη δικαιοσύνη «ξυπνάει» και η υπερβολή, δεν είναι λίγα τα σκηνικά που πίσω από κάποια υπόθεση τα «θύματα» είναι στην ουσία οι θύτες που προσπαθούν να κερδίσουν κάτι υπό το φάσμα του #metoo. Για να μην το πάμε πολύ μακριά, η δίκη των Johnny Depp-Amber Heard έγινε παγκόσμιο trend και πιο πρόσφατα η influencer που παρενοχλήθηκε από τον LeBron James επειδή είδε (!) το story της στο Instagram. Τρελά πράγματα.

 

 

Για να συνεχίσουμε όμως στο δρόμο της υπερβολής, στις ΗΠΑ πριν αρκετούς μήνες προκάλεσ εντύπωση ένα θέμα που αφορά έναν πελάτη γυμναστηρίου ο οποίος κατηγορήθηκε από μία γυναίκα ότι την κοίταζε επίμονα κατά τη διάρκεια μιας άσκησής του. Μια διευκρίνιση μόνο. Ο αποδέκτης των «βελών» της γυναίκας, Pete Gustin είναι τυφλός.

«Έκανα μια άσκηση και επειδή δεν μπορώ να δω, το βλέμμα μου ήταν καρφωμένο μπροστά. Κάποια στιγμή άκουσα βήματα να πλησιάζουν και ξαφνικά μια γυναίκα είχε σταθεί στο πρόσωπό μου και μου είπε ότι δεν ήρθε εδώ για την κοιτάζουν επίμονα. Της ζήτησα συγγνώμη και της είπα ότι είμαι τυφλός» είναι η μαρτυρία του η οποία δεν φαίνεται να την έπεισε. Η γυναίκα μάλιστα έφυγε και επέστρεψε με τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου που θα έλεγε κανείς ότι σαν τρίτος θα μπορούσε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Η απάντησή του όμως, ακόμα και αν ο Gustin του έδειξε μέσω της ταυτότητάς του ότι είναι τυφλός, δεν είχε καμία λογική:

«Οκ, αλλά και πάλι δεν πρέπει να κοιτάζεις άλλα μέλη του γυμναστηρίου κάνοντάς τα να νιώθουν άβολα». Καμία λογική.

 

 

«Είμαι τυφλός». Πόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς;

Το εν λόγω σκηνικό έχει συζητηθεί ήδη αρκετά καθώς ο Pete Gustin πέραν των όσων σας γράψαμε στο παραπάνω άλμπουμ είναι πολύ ενεργός στα social media και έχει πάνω από 1 εκατ. ακολούθους στο Youtube μέσω του οποίου μοιράστηκε όσα συνέβησαν.

 

 

«Είμαι τυφλός. Αν ξέρεις τι σημαίνουν αυτές οι δύο λέξεις, τότε είσαι πολύ πιο έξυπνος από το κορίτσι που μου φώναξε στο γυμναστήριο», είπε στο βίντεο ο Gustin.

Ακούγοντας το σκηνικό -και εφόσον συνέβη έτσι- πραγματικά είναι να απορεί κανείς για τα άτομα που απαρτίζουν τον κόσμο της υπερβολής που ζούμε. Λάθη μπορούμε να κάνουμε όλοι, ωστόσο δεν βλάπτει ποτέ μία ειλικρινής συγνώμη. Το να προσπαθείς να επωφεληθείς και να κερδίσεις την προσοχή από έναν άνθρωπο που έχει την ατυχία να είναι βυθισμένος στο σκοτάδι, μοιάζει φθηνό και το κυρίως απάνθρωπο.

Το πιο ανησυχητικό βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι για κάθε «υπερβολικό» τύπο όπως η συγκεκριμένη τύπισσα θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος λογικός και όχι ένας αντίστοιχος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου. Κάπως έτσι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα.

Η ηλιθιότητα είναι πραγματικά ανίκητη. Μακριά από μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved