Στο νέο Avatar δεν θα χρειάζεσαι ειδικά γυαλιά για να το δεις 3D

James Cameron τρέλανέ μας!

Αν πας αρκετά πίσω στο χρόνο, τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Avatar, θα θυμάσαι πως τα σινεμά είχαν μόλις ξεκινήσει να παίζουν τις ταινίες σε κανονική αλλά και σε 3-d έκδοση. Και φυσικά στη δεύτερη, δεν θα μπορούσες να καταλάβεις τίποτα αν το σινεμά δεν σου παραχωρούσε και τα ειδικά γυαλιά. Για το νέο Avatar που έρχεται σε λίγο καιρό (χρόνια μάλλον) στις οθόνες μας, θα μπορείς να απολαύσεις την 3D έκδοση. Απλά χωρίς τα γυαλιά.

avatar 3d 3

 Πώς γίνεται αυτό; Χάρη στα ειδικά εφέ που πλέον έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο. Η James Cameron's Lightstorm Entertainment, δουλεύει πάνω σε ένα νέο project θέασης το οποίο ονομάζει ‘‘Christie Digital’’. Χάρη στη λειτουργία ενός θαυματουργού λέιζερ που ονομάζεται RGB, η εικόνα όχι μόνο γίνεται μεγαλύτερης ευκρίνειας, αλλά μεγαλώνει ταυτόχρονα και η λείανση της εικόνας, κάνοντας τα αντικείμενα και τους χαρακτήρες να ετοιμάζονται να ξεπηδήσουν από την οθόνη. Όπως στο 3D.

avatar 3d 2

Το θαυματουργό της υπόθεσης ωστόσο, είναι πως η RGB τεχνολογία γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι χωρίς ειδικά γυαλιά. Με απλούστερα λόγια, ξεκινάει μία νέα εποχή στα ειδικά εφέ. Μια εποχή που ο James Cameron ονομάζει «όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Άντε και με λίγη τύχη, θα πάρει και το Όσκαρ για Ειδικά Εφέ το 2020.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved