Πώς το καπνιστήριο στο γραφείο γίνεται το κατάλληλο μέρος για να φλερτάρεις;

Είτε καπνίζεις είτε όχι, οφείλεις να παραδεχτείς πως όλα τα καλά ξεκινούν από εκεί.

Βρες κάποιον που να καταδικάζει το φλερτ, να σου δείξω έναν υποκριτή. Το φλερτ είναι μία συνθήκη που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Είναι τελικά παρακλάδι της απιστίας ή μήπως υπερβάλλουμε με την προσήλωσή μας στη μονογαμία; Στην τελική μπορεί κάποιος να το αποφύγει και να βάλει χαλινάρι στα πρωτόγονα ένστικτά του; Ρητορικά τα ερωτήματα κατ’ εμέ. Διότι ήδη έχω δώσει τις απαντήσεις τον εαυτό μου, έχοντας περάσει από το στάδιο της αυτοκριτικής και κατανόησης της πραγματικότητας.

Ωστόσο υπάρχει μία συνθήκη που είναι διαφορετική όσον αφορά το φλερτ. Και αναφέρομαι στο φλερτ του γραφείου. Διότι μπορεί φαινομενικά να πηγαίνουμε στον χώρο εργασίας για να δουλέψουμε και να δούμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό να ανασαίνει στο τέλος του μήνα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να περάσουμε 8-10 ώρες την ημέρα μπροστά σ’ έναν υπολογιστή χωρίς να κάνουμε τίποτε άλλο. Άσε που δεν συνίσταται και στο θέμα υγείας.

 

 

Το φλερτ, λοιπόν, δεν χρειάζεται να το κυνηγήσεις. Έρχεται από μόνο. Ως μία ανάγκη. Το πρώτο βλέμμα, το πρώτο χαμόγελο, εκείνη η χημεία με την συγκεκριμένη κοπέλα που αισθάνεσαι σαν να γνωρίζεστε από καιρό. Αισθήματα που όσο περισσότερο προσπαθείς να τα πνίξεις, τόσο περισσότερο φουσκώνουν και είναι έτοιμα να σε πνίξουν. Οπότε αφέσου γιατί όπως σοφά έγραψε ο Όσκαρ Ουάιλντ «ο μοναδικός τρόπος ν’ απαλλαγείς από έναν πειρασμό είναι να ενδώσεις σε αυτόν».

Ωστόσο ποιο είναι το κατάλληλο μέρος για να ενδώσεις; Πού μεταφέρεται πλέον το φλερτ στο γραφείο; Ποιος είναι ο συγκεκριμένος για να ωριμάσουν οι συνθήκες; Αν ποντάρεις τα λεφτά σου στην κουζίνα, την ώρα του μεσημεριανού φαγητού, τότε θα συνδεθείς με τον κουβά. Διότι το καπνιστήριο (που λέγαμε και στο σχολείο) είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει το ταμείο. Το μέρος που θα στρώσει τον δρόμο για την επιτυχία.

Αν το φλερτ που κάνεις δεν πιάνει ποτέ, μάλλον παραλείπεις κάποια βασικά δεδομένα

Εκείνο το τσιγάρο που όλως τυχαίως θα έχετε ανάγκη την ίδια ώρα. Που το έχεις ανάγκη ακόμη κι αν δεν καπνίζεις. Γιατί την ώρα που το crush του διπλανού γραφείου πάει να ξεχαρμανιάσει, εσύ έχεις ανάγκη να σε χτυπήσει ο ήλιος. Μία επείγουσα ανάγκη για βιταμίνη D και έναν φρέσκο αέρα (με λίγη νικοτίνη).

Το καπνιστήριο του γραφείου είναι το μέρος που θα χαλαρώσεις και σταδιακά θα σπάσεις την αμηχανία. Θα διαλύσεις εκείνο το σύννεφο και θα δημιουργήσεις δεσμούς με την κοπέλα που έχεις σταμπάρει από την πρώτη στιγμή. Είναι το μέρος που όλοι έχουμε ανάγκη. Για να ξεθολώσει το μυαλό, για να πιούμε τον δεύτερο καφέ, για να σπάσουμε εκείνον τον τοίχο ανάμεσά μας.

 

 

Είμαι πεπεισμένος πως ο χώρος του καπνιστηρίου είναι το ίδιο σημαντικός με τις τουαλέτες και τους υπολογιστές. Κάθε αρχιτέκτονας που φτιάχνει το κτίριο και κάθε εργοδότης που καταλήγει στα γραφεία που θα στεγάσουν την επιχείρησή σου, θα πρέπει να... επενδύσει στο καπνιστήριο. Το μέρος που κάνει χαρούμενο κάθε εργαζόμενο, το μέρος που προσφέρει ηρεμία, το μέρος που θα φλερτάρεις καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο. Μέχρι να βρεις εκείνο το θάρρος να της προτείνεις να πιείτε ένα ποτό σε μπαρ. Εκείνο το μέρος που αποτελεί προάγγελο θετικών εξελίξεων. Εξελίξεων που δεν γνωρίζεις μέχρι που θα σε οδηγήσει. Εξάλλου οι μεγαλύτεροι έρωτες δεν φόρεσαν νυφικό, αλλά ίσως ξεκίνησαν από το καπνιστήριο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved