Το original σενάριο του Moonraker ξεπλένει τον διαστημικό James Bond

Και να φανταστεί κανείς ότι για όλα φταίει το Star Wars.

Μέσα στο μεγάλο κινηματογραφικό σύμπαν του James Bond, η MI6 τον έχει στείλει σε ένα σωρό σημεία στον πλανήτη. Και αυτό άλλωστε σημαίνει να είσαι κατάσκοπος. Για τους παλαιότερους που γνωρίζουν αλλά και τους πιο νέους που έχουν εξερευνήσει τις ταινίες του 007, το Moonraker σαν να ξέφυγε από τα συνηθισμένα. Μπορεί να είχε την  γοητεία του Roger Moore, αλλά επεκτάθηκε και έξω από τον πλανήτη Γη. Με αποτέλεσμα να έχουμε ένα τέτοιο σκηνικό.

 

 

Πείτε ό,τι θέλετε, αλλά εμείς το παραπάνω το κρίνουμε γελοίο. Ή τουλάχιστον μία πολύπολύ κακή ιδέα. Μάθαμε ωστόσο ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι τελείως διαφορετικά. Η ανάμειξη του Ian Fleming για το Moonraker ήταν μηδαμινή, αλλά το 1956 είχε γράψει ένα σενάριο 150 σελίδων – ένα χρόνο αφού κυκλοφόρησε το ομώνυμο βιβλίο και έξι χρόνια πριν την ταινία. Το σενάριο αγνοήθηκε από την παραγωγή και το 1979, προχώρησαν σε ένα δικό τους σενάριο το οποίο δεν είχε απολύτως καμία σχέση με όλα όσα είδαμε και γνωρίζουμε σήμερα.

Πώς ο Roger Moore έδωσε άλλη αίγλη στον James Bond.

Ο λόγος που το σενάριο μεταμορφώθηκε σε Πόλεμο των Άστρων, είναι επειδή πράγματι η κυκλοφορία του Star Wars δύο χρόνια νωρίτερα, είχε επηρεάσει την κουλτούρα της εποχής. Στο original σενάριο έχουμε απειλή πυρηνικού πολέμου, μία Moneypenny που δεν εμφανίζεται, έναν ‘‘Μ’’ που θυμίζει σνομπ γραφειοκράτη παρά σταρ του Hollywood και υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες που δεν εμφανίζονται στην ταινία. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι αυτό: όλα εξελίσσονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Όλα τα παραπάνω ήρθαν στο φως από έναν συλλέκτη memorabilia του Ian Fleming, ο οποίος εντόπισε και αγόρασε το σενάριο του 2015 και αποφάσισε να μοιραστεί μερικές από τις πληροφορίες με τον Observer και στη συνέχεια με όλο τον πλανήτη. Παρότι ωστόσο το Moonraker θα μείνει για πάντα χαραγμένο ως η διαστημική μάχη του James Bond, είναι ωραίο που ο Fleming είχε ένα διαφορετικό κατασκοπευτικό σενάριο. Σε κάθε περίπτωση, η παραγωγή μάλλον δεν θα άλλαζε τίποτα. Πόσο μάλιστα όταν η ταινία έφτασε στα 210 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, με budget μόλις 34 εκατομμυρίων δολαρίων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved