Ο Roger Moore άφησε το δικό του στίγμα στον 007

7 κορυφαίες στιγμές του μέσα από το σμόκιν του James Bond.

Το “My name is Bond, James Bond” έχει ακουστεί από πολλούς διαφορετικούς ηθοποιούς, ποτέ όμως δεν ακούστηκε τόσο διασκεδαστικό, σαρκαστικό και γεμάτο φλεγματικό βρετανικό χιούμορ όσο από τα χείλη του αγαπημένου Ρότζερ Μουρ (που τον υποδύθηκε για επτά ταινίες από το 1973 έως το 1985).

 

tumblr lmef9g8dq81qc41wuo1 r2 500

 

Ο ηθοποιός που έφυγε σήμερα, πλήρης ημερών στα 89 του χρόνια, είχε αυτό το κάτι διαφορετικό. Ένα στυλ που κουβαλούσε από τις ημέρες του ως «Ο Άγιος» στη γνωστή τηλεοπτική σειρά. Έμοιαζε περισσότερο Βρετανός από τους υπόλοιπους –ακόμα και από τον μεγάλο Σκωτζέζο, τον Σον Κόνερι.  Περισσότερο καταφερτζής ερωτικά, περισσότερο στυλάτος σε βαθμό παρεξηγήσεως και σίγουρα περισσότερο διασκεδαστικός. Όλα αυτά στον υπερθετικό βαθμό, σα να διακωμωδούσε τα ίδια τα στερεότυπα που πρόβαλλε ως πράκτωρ 007.

Αποχαιρετάμε, αυτόν τον αυθεντικό Βρετανό gentleman, μέσα από επτά σκηνές που μας έκαναν να λατρέψουμε το σαρκαστικό του ύφος.

 

1. Στον τσαμπουκά | The Spy Who Loved Me (1977)

Μιλάμε για ξύλο σε slow motion που σε αφήνει να θαυμάσεις τον τρόπο που φοράει το κοστούμι –ακόμα και την ώρα που κινδυνεύει να τον κάνει τουλούμι στο ξύλο ένας «γορίλλας». Σαρκαστικός ο αγαπητός κος Moore ακόμα και στον φόνο όπως θα καταλάβεις.

2. Στο κυνήγι | Moonraker (1979)

Απλός, δωρικός, απέριττος και με άλλα λόγια ένας κλασικός χομπίστας. Ενώ μοιάζει να πυροβολεί στον γάμο του Καραγκιόζη όπως ο Έλληνας ομόλογός του, ο αγαπημένος ΘΟΥ-ΒΟΥ, τελικά εκείνος πετυχαίνει τον πραγματικό του στόχο. Έξτρα μπόνους αγάπης για το ύφος στην ατάκα: “Did I?”

3. Στην old school μονομαχία | The Man with the Golden Gun (1974)

Ακόμη και όταν αναμετράται με έναν τιτάνα όπως ο «κακός» Francisco Scaramanga (Κρίστοφερ Λι) δεν χάνει τη ψυχραιμία του, ούτε το ταμπεραμέντο του. Υπό την απειλή του όπλου που τον σημαδεύει θα πετάξει τη δηλητηριώδη ατάκα του, θα δεχθεί την πρόσκληση σε μονομαχία και θα πιει το κρασί του σα να μη συνέβη τίποτα.

4. Στο αυτοκίνητο | The Spy Who Loved Me (1977)

Οδηγείς μια θρυλική Lotus Esprit και σε κυνηγάνε μηχανές, αμάξια κι ελικόπτερα ενώ αποφεύγεις νταλίκες στο αντίθετο ρεύμα πριν γίνεις «υποβρύχιος». Καθώς ξεπαστρεύεις τους κυνηγούς σου, λες φλεγματικά αστειάκια στο σούπερ μόντελ που κάθεται δίπλα σου. Ποιος είσαι; Ο Ρότζερ Μουρ είσαι.

5. Στον αέρα | Octapussy (1983)

Εδώ ως κλασικός Βρετανός αποικιοκράτης «σώζει τη μέρα» όπως λένε κι οι φίλοι Αγγλοσάξονες. Πρώτα απενεργοποιεί ως άλλος σούπερ ήρωας τον κινητήρα του τζετ –στον αέρα!- και στη συνέχεια τιμωρεί τον κακό Ινδό ιθαγενή. Η μητέρα Αγγλία θα ήταν περήφανη.

6. Στο καμάκι | A View to Kill (1985)

Καταρχάς ο όρος που χρησιμοποιούμε στον τίτλο ίσως είναι παραπλανητικός. Μιας και ο Ρότζερ δεν έκανε ποτέ καμάκι. Φλιρτ έκανε με τον πιο «αητίσιο» αλλά και gentleman τρόπο ταυτόχρονα. Και φυσικά δε μασούσε από εμπόδια –ακόμα κι αν αυτά μπορούσαν να αποβούν μοιραία…

7. Στην ύστατη στιγμή | Live and Let Die (1983)

Διότι, κύριοι, ο Τζέιμς Μποντ του Ρότζερ Μουρ δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο για να επιβεβαιώσει τον κομίστικο χαρακτήρα του. Γιατί τι κάνεις όταν απειλεί να σε σκοτώσει ένας γιγάντιος τύπος με ρομποτικό χέρι; Κάνεις αυτό που πρέπει χρησιμοποιώντας κάτι σαν ψαλιδάκι για τα νύχια. Τόσο Βρετανός.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved