Ο κουτσομπόλης είναι ο ήρωας του διπλανού γραφείου

Καιρός να αποκαταστήσουμε την υστεροφημία του κουτσομπόλη. Είναι αναγκαίος. Ας το αποδεχτούμε.

«Το κουτσομπολιό πολλοί αγάπησαν, τον κουτσομπόλη κανείς».

Η παραπάνω φράση αποτελεί μία τεράστια αλήθεια. Μία αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Όλοι μας έχουμε πέσει θύμα και έχουμε γίνει θύτες μίας ιστορίας που αποτέλεσε το κουτσομπολιό της ημέρας, της εβδομάδας, του μήνα. Ο κουτσομπόλης μπορεί να είναι φθονερός, επικίνδυνη κατηγορία, αλλά μπορεί να είναι και αφελής. Εκεί έχει τα ελαφρυντικά του. Το κουτσομπολιό υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχει επικοινωνία. Όσο οι άνθρωποι θα προσαρμόζονται στις κοινωνίες και θα προσπαθούν να βρουν θέματα προς συζήτηση. Και μόλις τελειώσουν τα θέματα, τότε σειρά έχουν τα πρόσωπα. Από τις εποχές που οι γιαγιάδες συζητούσαν με ελληνικό καφέ, μέχρι σήμερα που το κουτσομπολιό έχει αποκτήσει ηλεκρονική μορφή. Στο Twitter, στο Messenger, στο Instagram. Το κουτσομπολιό στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας.

Ο κουτσομπόλης επιβιώνει παντού. Δεν μπορείς να τον αναγνωρίσεις από το dress code αλλά αν είσαι έμπειρος θα τον... μυρίσεις από τα πρώτα λεπτά της συζήτησης. Είναι σαν τον Θάνατο και τον Έρωτα. Όσο και να του κρυφτείς, θα βρει τον τρόπο να έρθει να σε βρει. Αποδέξου το.

Inspiring αφεντικό δεν αφήνει τους υπαλλήλους να φορτίζουν τζάμπα τα κινητά τους στο γραφείο

Σε μια Ουτοπία, ο κουτσομπόλης δε θα υπήρχε στις ζωές μας. Αλλά είναι πραγματικά έτσι; Διότι υπάρχει μία κατηγορία κουτσομπόλη που είναι επιβεβλημένη. Είναι ο κουτσομπόλης του γραφείου. Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να παραμείνει ζωντανός ο οργανισμός. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να στηριχθεί το οικοδόμημα. Είναι ο άνθρωπος-κλειδί που δεν μπορεί να λείπει από τον χώρο εργασίας. Είναι ο «από μηχανής θεός». Το πρόσωπο που με την απροσδόκητη εμφάνισή του δίνει τη λύση ή αποκαλύπτει μία νέα εξέλιξη στο δράμα που εξελίσσεται στο γραφείο. Είτε έχει να κάνει με τσακωμό είτε με χωρισμό. Είναι εκείνος που θα ρωτήσουμε πρώτοι για να μάθουμε τι παίζει με το new entry που ήρθε στο γραφείο και γνωρίζει κάθε φλερτάκι που έχει παίξει στην εταιρεία.

 

 

Ο κουτσομπόλης στο χώρο εργασίας είναι ο ήρωας του διπλανού γραφείου. Εκεί που όλοι έχουμε βαλτώσει θα έρθει με μία νέα ιστορία. Όλοι θα βάλουμε καφέ και θα κάτσουμε με ησυχία και θαυμασμό δίπλα του. Θα κρεμαστούμε από τα χείλη του. Όπως ακριβώς τα εγγόνια ακούνε τις ιστορίες του παππού στο τζάκι. Είναι ο ιδανικός τύπος για να συζητήσεις όταν έρχεται η ώρα του φαγητού. Τάπερ + κουτσομπόλης. Ο απόλυτος συνδυασμός της επιτυχίας για το μεσημεριανό σου. Είναι το ευχάριστο διάλειμμα που δεν έχεις καταλάβει ότι έχεις ανάγκη.  

Το κουτσομπολιό είναι το θεμέλιο στα groupάκια του Messenger. Εκεί όπου οι 5 τύποι στο γραφείο έχετε φτιάξει το groupάκι για ευκολία στα ζητήματα της δουλειάς αλλά μεταξύ μας, ποιον κοροϊδεύουμε; Πολύ γρήγορα καταλήγει σ’ ένα κατινάζ που δεν μπορείς και δε θέλεις ν’ απουσιάζεις. Εκεί, λοιπόν, είναι η στιγμή που ο κουτσομπόλης είναι ο άρχοντας. Ο Βασιλιάς στον χώρο του. Δεν του φεύγει ούτε... μικρόβιο και δίνει ρεσιτάλ. Κάθε ειδοποίηση για μήνυμά του είναι όαση σε μια στιγμή κουτσομπολίστικης ξηρασίας. Δεν φοβάται να βάλει τα χέρια του στη φωτιά, αρκεί να γυρίσει με το ρεπορτάζ. Έτοιμος να πέσει στη μάχη της πληροφορίας, όπως ο πεζοναύτης για τη σημαία της πατρίδας του. Έχει τις πηγές, τις οποίες ως σωστός δημοσιογράφος δεν αποκαλύπτει ποτέ. Δεν τις προδίδει ποτέ και με τη σειρά τους, δεν τον προδίδουν ποτέ. Πάντα έγκυρος στο κουτσομπολιό του, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση. Για εκείνον το κουτσομπολιό είναι το Άγιο Δισκοπότηρό του.

 

 

Το κουτσομπολιό θέλει μαεστρία για να μην κουράζει. Ο έμπειρος κουτσομπόλης γνωρίζει τα όρια και σου δίνει πάντα ένα spoiler. Δεν επιδίδεται σε ακρότητες. Διότι γνωρίζει πως μετά από ένα σημείο γίνεται κουραστικός και τοξικός. Το αν έχεις στο διπλανό σου γραφείο τον κουτσομπόλη της δουλειάς δεν είναι απαραίτητα κακό. Ενδεχομένως ν’ αποτελεί ευλογία. Ωστόσο υπάρχουν και οι στιγμές που η ευλογία μπορεί να μετατραπεί σε κατάρα. Εκεί οφείλεις να θέσεις εσύ τα δικά σου όρια. Γιατί δε θα αργήσει η στιγμή που θα γίνεις εσύ ο πρωταγωνιστής του κουτσομπολιού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved