Inspiring αφεντικό δεν αφήνει τους υπαλλήλους να φορτίζουν τζάμπα τα κινητά τους στο γραφείο

Όταν το αφεντικό έχει πάρει πολύ στα σοβαρά τα σεμινάρια εξοικονόμησης πόρων.

Ένας άγραφος νόμος της μεγάλης εταιρείας, ειδικά της πολυεθνικής, είναι ότι οι δωρεάν παροχές πρέπει να εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Από τους καφέδες στα πάρα πολύ βαρετά meetings, μέχρι τους μπουφέδες στα εταιρικά πάρτυ στα οποία πας νηστικός από την προπροηγούμενη μέρα. Οι διορατικοί και διαχρονικοί υπάλληλοι του μήνα σκάνε με ταπεράκια σε αυτούς τους μπουφέδες σαν τον Βλάχο στης Ελλάδος τα Παιδιά για να πάρουν έξτρα τυροπιτάκια, σαντουιτσάκια και καναπεδάκια για ένα εξίσου τζάμπα και πλουσιοπάροχο brunch την επόμενη μέρα. 

 

 

Κάποιοι ήδη έχουν σηκώσει το φρύδι υποτιμητικά σαν την Άννα Παναγιωτοπούλου στη Μαντάμ Σουσού, αλλά έχουν πιο άδικο κι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο κάθε φορά που μπήγει τα κλάματα. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι πραγματικά τζάμπα για τους υπαλλήλους μιας και τα έχουν δουλέψει και με το παραπάνω. Στο άλλο άκρο αυτής της διελκυνστίδας βρίσκονται διάφορα αφεντικά και προϊστάμενοι που μετράνε ακόμα και τη στάθμη στο νερό του ψύκτη και κάθε φορά που πέφτει κάτω από το μισό ουρλιάζουν λες και έχει πέσει η στάθμη του νερού στον Μαραθώνα όπως στις αρχές του ‘90 που είχαμε μέρα παραμέρα νερό στο σπίτι. 

 

 

Ένα αφεντικό όμως αποδείχθηκε το πιο αφεντικό από όλα και έβγαλε ανακοίνωση πως απαγορεύει τη φόρτιση των κινητών στις πρίζες της εταιρείας. Σύμφωνα με τον τύπο που έχει βγάλει το ΜΒΑ της ζωής, οι πρίζες σε μια εταιρεία δεν βρίσκονται εκεί για να συνδέει ο άλλος το βζιν-βζιν για να κάνει φραπέ ή να φορτίζει ο άλλος το κινητό του, αλλά μόνο για τους σκοπούς της εταιρείας. Μάλιστα βρήκε λύση στη χαμηλή αυτονομία των σύγχρονων smartphones διατάζοντας το κλείσιμο των κινητών την ώρα της εργασίας (δεν θα ήταν υπέροχο να παραμένουν κλειστά τα κινητά και μετά τη λήξη της εργασίας για να μην μπει κάποιος στον πειρασμό να στείλει email στις 22:00;). 

 

phone

 

Ταυτόχρονα ενημέρωσε τους θρασύτατους υπαλλήλους που θα συνεχίσουν τη ρευματοκλοπή ότι θα βρουν μια δυσάρεστη έκπληξη στην επόμενη μισθοδοσία τους. Δεν διευκρίνισε το πώς ακριβώς θα υπολογίσει το εταιρικό κόστος από τη ρευματοκλοπή για να τη μετακυλίσει στους εργαζομένους του, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μια διαδικασία η οποία θα αποδειχθεί πιο αστεία κι από τη χειρότερη ιδέα του Michael Scott για να τονώσει τις πωλήσεις της Dunder Mifflin.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved