Intime Ντράπηκε και η ντροπή με την κλοπή του περιπτέρου του Χαμόγελου του Παιδιού

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε μία κλοπή στα χαμόγελα και τις ελπίδες όλων των παιδιών που η ζωή δεν τους φέρθηκε σωστά.

Αν βρέθηκες στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες του Πάσχα και πέρασες από τη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Ερμού στο κέντρο της πόλης, σίγουρα θα είδες έναν kibo διαστάσεων 6 x 2.5 μέτρων. Ήταν το περίπτερο του «Χαμόγελου του Παιδιού» και είχε στηθεί για τις άγιες ημέρες της κατάνυξης.

Ωστόσο, σε περίπτωση που είσαι κάτοικος Θεσσαλονίκης και έκανες την βόλτα σου σήμερα στην ίδια περιοχή, σίγουρα διαπίστωσες ένα τεράστιο κενό. Το περίπτερο είχε κάνει «φτερά». Και όχι, δεν το μάζεψε κάποιο συνεργείο του δήμου. Το περίπτερο εξαφανίστηκε από τον χώρο χωρίς κανένα ίχνος και ήδη έχει γίνει καταγγελία για κλοπή στο ΑΤ Λευκού Πύργου. Σύμφωνα με την Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια για τη Βόρειο Ελλάδα στο Χαμόγελο του Παιδιού, μετά το τέλος των γιορτών τα μέλη του οργανισμού άδειασαν το περίπτερο προκειμένου αυτό να απομακρυνθεί από το χώρο και να αποθηκευθεί. Το περίπτερο που η παροχή του αποτελεί χορηγία από εταιρεία εξαφανίστηκε αλλά όχι από κάποια λάθος συνεννόηση. Εξαφανίστηκε λόγω κλοπής.

 

 

Αλήθεια γιατί να κλέψεις έναν ολόκληρο kibo διαστάσεων 6 x 2.5 μέτρων;

Χωρίς να θέλουμε να δικαιολογήσουμε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, υπάρχουν κλοπές που έχουν πάντα μία αιτία. Κάποιος μπορεί να κλέψει ένα ψωμί γιατί δεν είχε να φάει ή να ληστέψει μία τράπεζα. Ωστόσο, αυτή η κλοπή ξεπερνά τη λογική. Πρόκειται για μία άρρωστη ενέργεια που σε κάνει να ντρέπεσαι που αναπνέεις τον ίδιο αέρα με εκείνους που την έπραξαν. Γιατί να κλέψεις ένα περίπτερο ενός οργανισμού που μόνο χαμόγελα και ελπίδα προσφέρει σε παιδιά που η μοίρα δεν τους φέρθηκε με το γάντι; Σε παιδιά που περιμένουν τις γιορτινές ημέρες για να χαμογελάσουν και να αισθανθούν ότι ο κόσμος εκεί έξω δεν είναι έτοιμος να τους πνίξει.

Trafficking: Ποια είναι τα «lovers boys» και τι πρέπει να γνωρίζεις για αυτά

Η κλοπή του περιπτέρου έχει συμβολικό χαρακτήρα. Είναι μία κλοπή στα όνειρα και στις προσδοκίες παιδιών που η ζωή τους έχει δείξει το σκληρό πρόσωπό της. Κλέβεις το χαμόγελό τους και τους στερείς την ελπίδα. Κλέβεις την αγάπη και τον χρόνο που έχουν δώσει κάποιοι άνθρωποι σε αυτά τα παιδιά. Είναι μία αποτρόπαια πράξη. Μία πράξη ντροπής. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε όλο αυτό. Είτε βρεθεί, είτε όχι, το περίπτερο, δεν έχει σημασία. Θα βρεθούν τα χρήματα και θα ξαναφτιαχτεί. Πιο μεγάλο από αυτό που έκλεψαν. Και αυτή θα είναι η απάντηση της κοινωνίας των ανθρώπων απέναντι στα σκουπίδια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved