Trafficking: Ποια είναι τα «lovers boys» και τι πρέπει να γνωρίζεις για αυτά

Πίσω από το «αθώο φλερτ» κρύβεται ένα επικίνδυνο κύκλωμα trafficking.

Στις 19 Απριλίου και ώρα 19:00 εξαφανίζεται στο Περιστέρι η 15χρονη Φωτεινή Γιαννοπούλου. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνεται στις 20 Απριλίου και αμέσως ενεργοποιεί τον μηχανισμό Amber Alert. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, κάνει λόγο για μία επικίνδυνη εξαφάνιση. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ασφάλεια της ανήλικες βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς πιθανόν να είναι εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να διαφύγει. «Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει: «Την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με την “θέληση” της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται “lover boys”, που πωλούν έρωτα και αγάπη».

 

 

Lover Boys. Ποια είναι αυτή η κατηγορία εγκληματιών που κρύβονται πίσω από εξαφανίσεις ανηλίκων; Πώς προσεγγίζουν τα θύματά τους και πώς καταφέρνουν να τα εκμεταλλεύονται;

Τα Lover Boys είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως λειτουργούν προσπαθώντας να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, για παράδειγμα στη βιομηχανία του σεξ.

Ο ρόλος του διαδικτύου και τα social media

Ένα Lover Boy χρησιμοποιεί διάφορους μεθόδους για να σαγηνεύσει ευάλωτα κορίτσια και αγόρια. Στην εποχή του διαδικτύου και των social media, τα πράγματα είναι ευκολότερα. Προσεγγίζουν εύκολα και γρήγορα ενώ έχουν μεγαλύτερο κοινό ώστε να απευθυνθούν. Τα social media είναι ένας εύκολος τρόπος ώστε να προσεγγίσουν ευάλωτα ανήλικα παιδιά και αφού καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και τον έρωτά τους, τότε τα απειλούν χρησιμοποιώντας εκβιασμό και βία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν αυξανόμενο ρόλο σε αυτό το φαινόμενο. Για παράδειγμα, παρέχουν μεγάλο όγκο πληροφορίας ώστε να καταλάβουν τα θύματα, να μάθουν τις αδυναμίες τους και να χτυπήσουν εκεί που πρέπει. Αυτό τους διευκολύνει ώστε να εξαναγκάσουν στο τέλος τα νεαρά θύματά τους στη βιομηχανία του σεξ.

 

Μέτρα για την αντιμετώπιση των Lover Boys

Η προσέγγιση της κεντρικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ερωτευμένων ορίζεται στο  πρόγραμμά της για την εμπορία ανθρώπων (στα ολλανδικά) και στο  πρόγραμμά της για την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση παιδιών (στα ολλανδικά) .

Εντοπισμός Lover Boys στο διαδίκτυο

 

Οι «έφηβοι-δόλωμα». Κυβερνήσεις στο εξωτερικό έχουν περάσει νομοσχέδια για τον σκοπό αυτό. Ο «έφηβος-δόλωμα» δεν είναι στην πραγματικότητα ένας έφηβος αλλά ένας αξιωματούχος επιβολής του νόμου που υποδύεται στο διαδίκτυο τον ανήλικο. Αυτό το νομοσχέδιο βοηθάει τις αρχές να εντοπίσουν τους lovers boys και να τους έχουν σε στενή παρακολούθηση.

Η Φωτεινή Γιαννοπούλου πιθανόν να έχει πέσει θύμα κάποιου lover boy. Η ζωή της είναι σε κίνδυνο και παρακάτω θα βρεις όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να βοηθήσεις. Για την Φωτεινή αλλά και για όλα τα παιδιά που είναι στόχοι αυτών των εγκληματιών.

 

 

*Η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15 ετών, έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.60 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν nike και μαύρα αθλητικά παπούτσια nike. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved