Assosiated Press Όλοι έχουμε ένα φίλο που ζητάει δανεικά όπως ο Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος ολιγάρχης ψάχνει για δανεικά από φίλους και μας θύμισε αυτόν τον «πλούσιο» κολλητό που μας «δαγκώνει».

Δύσκολη περίοδος για να είσαι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Page Six, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον έχουν επηρεάσει αρνητικά, σε σημείο που παρακαλά τους πλούσιους φίλους του να του δανείσουν χρήματα ώστε να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων του. Συγκεκριμένα ο Ρώσος μεγιστάνας παρακαλά τους φίλους του και ισχυρούς Αμερικανούς επενδυτές να του δώσουν 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

 

 

«Ο Ρόμαν ζητά από μερικούς από τους πιο στενούς του φίλους του να του δανείσουν 1 εκατομμύριο δολάρια. Λέει ότι δεν έχασε ποτέ τη μισθοδοσία του προσωπικού του, που είναι 750.000 δολάρια την εβδομάδα και με τα περιουσιακά του στοιχεία δεσμευμένα δεν μπορεί να πληρώσει τους ανθρώπους του. Έχει έρθει σε επαφή με τον παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, Μπρετ Ράτνερ και την οικογένεια Ρότσιλντ, μεταξύ πολλών άλλων, για χρήματα, αλλά – ενώ είναι καλοί φίλοι με τον Ρόμαν – δεν συμφώνησαν να του δώσουν χρήματα, είτε επειδή δεν έχουν το ποσό σε μετρητά, είτε, το πιθανότερο, επειδή δεν είναι σαφείς οι επιπτώσεις (μιας τέτοιας πράξης) σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», αναφέρει πηγή στο Page Six.

Αβίαστα μας ήρθε στο μυαλό εκείνος ο κολλητός που πάντα καταφέρνει να μας «δαγκώσει». Είναι ο κολλητός που όλοι έχουμε γνωρίσει, τον έχουν χρυσοπληρώσει αλλά συνεχίζουμε να τον κάνουμε παρέα. Διότι οι φιλίες δεν χαλάνε για τα δανεικά και αγύριστα. Παρακάτω ακολουθούν οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις. Ταυτίσου ελεύθερα.

 

Πάντα έχει πιάσει το όριο στην κάρτα

Αφού φάγατε και ήπιατε χωρίς αύριο, έρχεται η στιγμή της πληρωμής. Κάνει κίνηση πρώτος. Ασυνήθιστο θέαμα. Η «πληρωμή απορρίπτεται» και τότε θυμάται πως έκανε κάποιες σημαντικές πληρωμές μέσα στην ημέρα και έχει πιάσει το όριο της κάρτας. Σου ζητάει να πληρώσεις και να στα δώσει αύριο. Όσο αληθινή είναι η δικαιολογία του, τόσο θα δεις το χρώμα του χρήματος αύριο. Δεν πειράζει, επόμενη φορά θα ξέρεις.

Πώς θα γίνεις ο κολλητός που θα ήθελες να έχεις

Ο «να μην χαλάσω το 100ευρω»

 

 

Τα διόδια και η βενζίνη που δεν πλήρωσε ποτέ

Το ταξίδι είναι κανονισμένο εδώ και καιρό. Ένα road trip μέχρι το Ναύπλιο ή τη Θεσσαλονίκη. Γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά ούτε το ταξίδι. Σημασία, για εκείνον, έχει να μην πληρώσει. Περνάς τα πρώτα διόδια, δεν κάνει κίνηση. Περνάς τα δεύτερα, το ίδιο. Η ατάκα «πλήρωσε εσύ και θα τα βρούμε μόλις φτάσουμε» βγαίνει χωρίς δισταγμό από τα χείλη του. Το ίδιο συμβαίνει και με την βενζίνη. Το «θα τα βρούμε μόλις φτάσουμε» δίνει τη θέση του στο «θα τα βρούμε όλα μαζί μόλις επιστρέψουμε» και το τέλος της ιστορίας νομίζω το γνωρίζεις ήδη. Ειδικά αν το έχεις νιώσει στην τσέπη σου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved