Πώς θα γίνεις ο κολλητός που θα ήθελες να έχεις

Η φιλία είναι ένα δέντρο που πρέπει να το ποτίζεις συνέχεια, αλλιώς ξεραίνεται.

Σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή, θεωρούμε τους φίλους μας δεδομένους και δίνουμε την πλήρη αφοσίωσή μας στη δουλειά και τη σχέση μας. Και τότε ως δια μαγείας συμβαίνει το αναπάντεχο και συνάμα αναμενόμενο, στην πρώτη κρίση θα αναζητήσουμε τους κολλητούς μας μόνο και και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε ότι τους είχαμε εντελώς παραμελημένους και είχαμε κάπως αποξενωθεί. 

 

 

Φυσικά επειδή είναι φίλοι θα μας συγχωρήσουν για την απρεπή μας συμπεριφορά, όμως δεν είναι ανάγκη να φτάνουμε πάντα σε τέτοιες δραματικές καταστάσεις όπου θα βρισκόμαστε, δικαίως, στη θέση του απολογούμενου. Στην τελική κάποια στιγμή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να βαρεθούν να μας συγχωρούν και η αποξένωση να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά. Κανείς δεν το θέλει αυτό, σωστά; Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η «προπόνηση» που πρέπει να ακολουθήσεις για να κρατήσεις δεμένη την παρέα.

 

 

Βάλε τους κολλητούς στην ατζέντα

Δεν εννοούμε να γράψεις τα τηλέφωνά τους, αλλά να τους εντάξεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου και τη ρουτίνα σου. Σταμάτα να βρίσκεις γελοίες δικαιολογίες κάθε φορά που σου λένε να βγείτε. Μάντεψε, είναι όλοι πολύ κουρασμένοι, το παρκάρισμα είναι εξίσου ακατόρθωτο και γι’αυτούς και έχουν κι αυτοί κοινωνική ζωή με την κοπέλα τους. Με την πανδημία βρήκες και νέα εργαλεία συνάντησης, μπορείς να τους δεις μέσω Zoom ακόμα και με τις πιτζάμες μια Κυριακή βράδυ για να πάρεις δυνάμεις για τη δύσκολη Δευτέρα που ξημερώνει. 

 

 

Δείξε ενδιαφέρον για τους φίλους σου

Τώρα που κατάλαβες ότι δεν είναι σωστό να τους χιώνεις συνέχεια, πάμε στο επόμενο επίπεδο. Σήκωσε εσύ πρώτος το τηλέφωνο και πάρε τα ηνία της διασκέδασης. Σε μια παρέα δεν είναι πάντα μόνο ένας ο νωθρός της υπόθεσης, αλλά μπορεί να είναι περισσότεροι. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο και να σημάνει το σάλπισμα του ξυπνήματος. Συνήθως είναι πολύ πιο εύκολο από όσο ακούγεται καθώς οι νωθροί κι αποξενωμένοι φίλοι πέφτουν σαν ντόμινο. Αρκούν δύο μόνο μέλη της παρέας να κανονίσουν συνάντηση και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν σαν ζόμπι. Η ατάκα «εδώ θα έρθει ο τάδε και δεν θα έρθεις εσύ;» λειτουργεί με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. 

 

 

Βγάλε από μέσα σου ότι σε απασχολεί και αφορά την αντροπαρέα

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος από την παρέα να έχει κάπως αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και σιγά-σιγά να απομακρύνεται. Είναι η ώρα της συζήτησης και της αναζήτησης λύσης. Προφανώς και δεν παίρνουμε κάποιον με το άγριο και με το ζόρι. Εκτός από αγενές, συνήθως έχει και τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όση άνεση, και έχουμε πολλή από δαύτη με τους κολλητούς μας, κι αν έχουμε, οφείλουμε να διατηρούμε χαμηλούς τόνους. Δεν ξέρουμε τι ζόρια τραβάει κάποιος, τι άγχος και τι στεναχώρια. Ανοίγουμε τη συζήτηση και είμαστε περισσότερο πρόθυμοι να ακούσουμε, παρά να πετάξουμε την αποψάρα μας χωρίς να έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ. Όπως σε κάθε δυσκολία, έτσι και τώρα, ενωμένη η παρέα θα βρει τη λύση.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved