H Formula 1 έρχεται στο Las Vegas και το Monaco αποκτά σοβαρό ανταγωνισμό

Ένας νυχτερινός αγώνας σε δημόσιους δρόμους με φόντο τα λαμπερά ξενοδοχεία της Sin City; Η πραγματικότητα μόλις συνάντησε την φαντασία. 

Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και μερικές εβδομάδες και τώρα είναι 100% και επίσημα επιβεβαιωμένο, τον Νοέμβριο του 2023 θα έχουμε αγώνα στο Las Vegas. O αγώνας θα διεξαχθεί τις νυχτερινές ώρες, αλλά τα φώτα της πόλης θα φροντίσουν να κάνουν τη νύχτα μέρα. Η διαδρομή έχει χαραχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε το τηλεοπτικό κοινό να βλέπει την καταιγιστική δράση με φόντο τα πιο διάσημα καζίνο και μνημεία που έχουμε θαυμάσει μέσα από χολιγουντιανές ταινίες. 

 

 

Η πίστα έχει χτιστεί γύρω από το περίφημο Vegas Strip και έχει συνολικό μήκος 6,12 χλμ και αυτό που κυριαρχεί στον σχεδιασμό της είναι η πολύ ανοιχτή καμπή, σχεδόν ευθεία που θα επιτρέπει στα μονοθέσια να αναπτύξουν ταχύτητες της τάξης των 340 χαω. Ο υπόλοιπος σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει ένα σφιχτό σικέιν και άλλες δύο μεγάλες ευθείες, δίνοντας αρκετές ευκαιρίες στους πιλότους για εντυπωσιακές προσπεράσεις στα «γεμάτα» φρένα στο τέλος τους.

 

 

Με την είσοδο του Las Vegas στο καλεντάρι, η Αμερική θα αποκτήσει 3 αγώνες μιας και μετά τον ήδη υπάρχοντα αγώνα στο Austin του Texas, φέτος για έχουμε αγώνα και στο Miami, ακόμα μια τοποθεσία με cultural references σε ταινίες, σειρές και video games. Μιλώντας για video games, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε τις ομοιότητες της χάραξης της πίστας με αυτή που είχε μια αποστολή στο GTA San Andreas στην πόλη του Las Venturas, όπως είναι γνωστό το Las Vegas στο franchise. 

O CEO της Liberty Media, Greg Maffei, ο άνθρωπος πίσω από τη διοργάνωση του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος, μίλησε για τον απόλυτο γάμο στην επίσημη ανακοίνωση. Σε αυτόν τον αγώνα η ταχύτητα συναντά το απόλυτο glam, με τους όρους του αμερικάνικου θεάματος και δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι ακόμα κι αν ο αγώνας είναι εντελώς βαρετός, ότι θα μας αποζημιώσει σαν θέαμα.   

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved