Το εντυπωσιακό φαινόμενο της «ματωμένης βροχής» στην Αγγλία

Η αφρικανική σκόνη έφτασε μέχρι το Λονδίνο και το σκηνικό θυμίζει Blade Runner.

Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης από τη Σαχάρα ταξίδεψε όλη την Ευρώπη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις νότιες ακτές της Μεγάλης Βρετανίας σε υψόμετρο λιγο χαμηλότερο των 2000 μέτρων. Η βρετανική ΕΜΥ προειδοποιεί πως είναι πολύ πιθανό το σύννεφό αυτό να πάρει τη μορφή λασποβροχής μέσα στις επόμενες μέρες.

Tο συγκεκριμένο σύννεφο έχει καλύψει μεγάλα τμήματα της Ισπανίας και της Γαλλίας με αποτέλεσμα ο ουρανός να έχει πάρει μια έντονη πορτοκαλί απόχρωση, παρόμοια με αυτή που έχει πάρει ο ορίζοντας πάνω από πολλά τμήματα της ελληνικής επικράτειας κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών της βόρειας Εύβοιας το περασμένο καλοκαίρι. 

 

 

Για την ώρα οι βρετανικές αρχές δεν έχουν αναφέρει επικίνδυνα για το αναπνευστικό επίπεδα σκόνης και οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν το σύννεφο αφρικανικής σκόνης να φτάνει στην Αγγλία σημαντικά πιο εξασθενημένο από τη Γαλλία και την Ισπανία. Ακόμα κι έτσι όμως οι πρώτες εικόνες από τα νότια παράλια της Αγγλίας είναι εντυπωσιακές. 

Η αφρικανική σκόνη μπορεί να είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο στην Αγγλία, αλλά αυτό που δεν είναι καθόλου σπάνιο είναι οι βροχές. Οι βρετανικές αρχές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις από τη σκόνη και τις βροχές που αναμένονται, εκτός από τη λάσπη που θα δουν τα αυτοκίνητά τους, ειδικά όσα είναι άσπρα ή μαύρα. 

 

 

Η «ματωμένη βροχή» όπως την αποκαλούν στην Αγγλία δεν είναι το μοναδικό δείγμα ενός καιρού που μοιάζει να έχει τρελαθεί που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Άγγλοι. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι στις αρχές του Απρίλη πολλές περιοχές της χώρας θα δουν τον υδράργυρο να φτάνει τους 28 βαθμούς. Αυτή είναι μια θερμοκρασία που θεωρείται καύσωνας για την Αγγλία ακόμα και για τον Ιούλιο, φανταστείτε για τον Απρίλιο. 

Με τον χειμώνα να κρατάει για τα καλά στην Ελλάδα ακόμα και μετά τα μέσα του Μαρτίου, δεν θα μας χαλαγε ένα αντίστοιχο κύμα βρετανικού «καύσωνα» ακόμα κι αν μας έφερνε λάσπη στα αυτοκινητα.    

 

Distopy in Uk


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved