Batman: O John Turturro υποδύθηκε τον Carmine Falcone με τη βοήθεια του πατέρα του

Μεγαλώνοντας στη Νέα Υόρκη σαν παιδί, μια συμβουλή του πατέρα του βρήκε το δρόμο της στη σκηνοθετική ματιά του Matt Reeves.

Αν έχεις μεγαλώσει σαν Ιταλοαμερικάνος στη Νέα Υόρκη ήταν πολύ πιθανό να πέσεις πάνω σε κάποιον μαφιόζο. Επίσης ήταν πολύ πιθανό να προσπαθούσε να σε στρατολογήσει λόγω καταγωγής και για να προστατέψει τον γιο του, ο πατέρας Turturro τον είχε ορμηνέψει να μην κοιτάξει ποτέ στα μάτια κάποιον τέτοιο τύπο γιατί αυτό ήταν το πρώτο βήμα προσέγγισης για την στρατολόγηση, οι μαφιόζοι ήταν σαγηνευτικοί τύποι και δεν έπρεπε να τους δώσεις την ευκαιρία. 

Μιλώντας στο Hollywood Reporter εξήγησε πώς με τη βοήθεια αυτής της συμβουλής συνδιαμόρφωσε μαζί με τον Matt Reeves τον χαρακτήρα του Carmine Falcone. To αφεντικό της μαφίας που χτίστηκε πάνω στις εικόνες των μεγάλων μαφιόζων της Νέας Υόρκης δεν είχε ποτέ το στάτους των villains που απολαμβάνουν οι Joker και Penguin. Είναι από τους πιο φρέσκους κακούς, δημιουργημα του Frank Miller και οι μη φανατικοί των Batman comics, τον έμαθαν κυρίως από την τριλογία του Nolan του Σκοτεινού Ιππότη. Ο Turturro όμως ήθελε να δώσει βάθος στον χαρακτήρα και να μην είναι ένας ακόμα μαφιόζος-κομπάρσος στην παρέα των κακών.

 

 

Προσοχή  spoiler!

Σε μια από τις πολλές ανατροπές του νέου Batman, o Bruce Wayne ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του είχε ζητήσει βοήθεια από τη μαφία, κάτι που οδήγησε στη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Ο Falcone ήταν αυτός που σκότωσε τον δημοσιογράφο όταν ο πατέρας Wayne ζήτησε από τη μαφία απλά να τον τρομάξουν και να σταματήσει μια έρευνα πάνω στις επιχειρήσεις Wayne. O Alfred υποστηρίζει ότι ο Falcone έβαλε να σκοτώσουν το ζεύγος Wayne όταν ο Thomas τον απείλησε ότι θα πάει να τα ομολογήσει όλα στην αστυνομία. Τότε ο Falcone αποποιείται κάθε ευθύνη όταν μιλάει στον Bruce και κατηγορεί οποιονδήποτε εκτός από τον εαυτό του.  

Η θεωρία του Turturro πάνω στο ποιος από τους δύο ψεύδεται είναι εξής: Εγκληματικές φυσιογνωμίες όπως ο Falcone έχουν το ψέμα δομικό στοιχείο της προσωπικότητάς τους. Ψεύδονται τόσο πολύ και τόσο συχνά που καταλήγουν να συγχέουν την πραγματικότητα με το ψέμα. Όταν ο Falcone υποστηρίζει ότι δεν έχε καμία ευθύνη, το πιστεύει βαθιά. 

 

 

Ο Tuturro θέλησε να πάει ακόμα πιο πέρα τον ήρωα του Frank Miller και είχε μερικές ιδέες να μοιραστεί με τον Matt Reeves, έναν σκηνοθέτη που έχει τη φήμη ότι είναι ανοιχτός πάνω σε προτάσεις τρίτων και του αρέσει να συνδιαμορφώνει με τους ηθοποιούς τη σκηνοθετική του ματιά. Μπορεί ο Falcone να μην κρύβεται πίσω από μάσκα, όμως ο Turturro ήθελε να του δώσει μία. 

Αγόρασε ένα vintage ζευγάρι γυαλιών από το μαγαζί που συνηθίζει να αγοράζει τα δικά του γυαλιά και τα έδειξε στον Reeves, ο οποίος έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό με τον Turturro. Πολλοί μαφιόζοι σαν αυτόν τον τύπο συνήθιζαν να φοράνε σκούρα γυαλιά όταν κατέθεταν νομίζοντας ότι έτσι προστατεύονται από τις διερευνητικές ματιές. Ο μεγαλύτερος γιος του Turturro τυγχάνει να είναι συγγραφέας για την DC Comics, όποτε έδωσε κι αυτός τη δική του οπτική πάνω στον Falcone. Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε μετά από πολύωρες συζητήσεις μεταξύ John Turturro και του γιου του, δίνοντας μια συνέχεια τριών γενεών, σε συνδυασμό με τη συμβουλή του πατέρα του. 

Ο Falcone του Turturro όμως είχε και αυτοσχεδιασμούς, όπως το άγγιγμα στο μάγουλο που επεφύλαξε στην Selina Kyle στην πρώτη σκηνή που εμφανίζεται ο Falcone στην ταινία, μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά γύρω από τη φύση της σχέσης τους και να αφήσει τους θεατές στο σκοτάδι. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved