Όποιος θεωρεί ότι η δουλειά του πιλότου της γραμμής είναι απλή, δεν έχει παρά να δει το παρακάτω βίντεο.

Όταν ο κυβερνήτης Chesley «Sully» Sullenberger προσγείωσε το αεροπλάνο του πάνω στον ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης όταν έκρινε ότι το αεροπλάνο δεν θα προλάβαινε να φτάσει στο αεροδρόμιο λόγω βλάβης, άπαντες έτρεξαν να τον «φάνε» λόγω έλλειψης ευθύνης απέναντι στους επιβάτες.

Ουσιαστικά όμως αυτό που έκανε ήταν να σώσει όλους όσους βρίσκονταν στο αεροσκάφος της US Airways οι οποίοι θα μπορούσαν ανήμερα της 15ης Ιανουαρίου του 2009 να είχαν δει για τελευταία φορά το φως της ημέρας. Ένας πραγματικός ήρωας.

 

 

Γιατί όμως μιλάμε για την Πτήση 1549 της US Airways εν έτει 2022;

Μια και μιλάμε για πιλότους, τι λένε οι γυναίκες για τους χειριστές των Rafale;

Στο σήμερα λοιπόν

Μπορεί να μην έπεσε σμήνος πουλιών πάνω στις πτήσεις, ωστόσο όσοι πιλότοι κλίθηκαν να διαχειριστούν τα αεροπλάνα τους την ώρα της καταιγίδας Eunice βρέθηκαν πραγματικά μπροστά σε πρόκληση καριέρας, κυρίως όμως ζωής και θανάτου.

Και μόνο το ότι στην Αγγλία, μια χώρα που για να κλείσουν τα πάντα πρέπει πραγματικά να καταστρέφεται ο κόσμος, τα αφεντικά είχαν στείλει τους εργαζόμενους νωρίτερα σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος από τους ισχυρούς ανέμους και το αδιάκοπο χαλάζι απειλούσε τις ζωές των ανθρώπων του Νησιού, καταλαβαίνει κανείς ότι η κατάσταση ήταν κάτι παραπάνω από σοβαρή. Κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τους τουλάχιστον 13 νεκρούς που εντοπίστηκαν στη βορειοδυτική Ευρώπη και τα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έμεινα χωρίς ρεύμα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

 

Επιστρέφοντας ωστόσο στο θέμα των πιλότων ένα βίντεο κυκλοφόρησε από αεροπλάνο Boeing 777, το οποίο επέστρεφε στο Λονδίνο από την Ντόχα (Κατάρ) εν μέσω καταιγίδας. Ο πιλότος Khalifa Al-Thani βλέποντας τους ισχυρούς ανέμους να του στερούν τον έλεγχο του αεροσκάφους θα έλεγε κανείς ότι φλέρταρε με την αγωνία και ένα πιθανό ατύχημα που θα κόστιζε πολλές ζωές.

Παρόλα αυτά, ο συγκεκριμένος πιλότος έδειξε ψυχραιμία και χωρίς να αγχωθεί προσγείωσε το αεροπλάνο σαν να μην τρέχει τίποτα, δείχνοντας πως οι πιλότοι δεν είναι απλώς εκπαιδευμένοι να πιλοτάρουν, αλλά και να παραμένουν ψύχραιμοι μπροστά στον κίνδυνο, ακόμα και όταν αυτός τους γεμίζει με ευθύνη και πολλές ψυχές πάνω στις πλάτες τους.

 

 

Μια απόδειξη ότι αυτή η δουλειά πραγματικά δεν είναι για όλους.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved