Blade Runner 2099: Η σειρά sequel του Blade Runner 2049 ανήκει στην Amazon

Και δεν θα είναι ταινία, αλλά μια ολόκληρη και χορταστική σειρά.

Οι πληροφορίες που μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν πως ο Ridley Scott, απλά δεν μπορεί και δεν θέλει να πάρει σύνταξη. Μετά από δύο μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές για τη χρονιά που μας πέρασε, αυτή τη φορά επιστρέφει σε ένα παλιό του project, ίσως το καλύτερο όλων, το Blade Runner. Ο αειθαλής σκηνοθέτης αυτή τη φορά με τον ρόλο του παραγωγού ετοιμάζει για το Amazon ένα sequel της κορυφαίας δυστοπικής sci fi ταινίας. 

 

 

Με τίτλο Blade Runner 2099, ακολουθεί το μοτίβο της ταινίας του Denis Villeneuve με την οποία τάραξε τα κινηματογραφικά νερά το 2017, μιας και το Blade Runner 2049 στάθηκε επάξια της πρωτότυπης ταινίας του Ridley Scott. To σενάριο της σειράς υπογράφει η Silka Luisa και εκτός αυτά τα στοιχεία τίποτα άλλο δεν είναι γνωστό για τη σειρά, πλην από την εποχή στην οποία θα διαδραματίζεται, δηλαδή 50 χρόνια μετά το κινηματογραφικό sequel.

 

 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μια συνέχεια του Blade Runner εκτός κινηματογραφικών αιθουσών. Έχει προηγηθεί ένα anime με τίτλο Blade Runner: Black Lotus το οποίο είναι prequel του Blade Runner 2049, μιας και διαδραματίζεται στο 2032. Εμείς συνηθισμένοι είμαστε από τις συνεχείς κυκλοφορίες Blade Runner, ακόμα κι αν είναι αυτές του πρωτότυπου με το Director’s Cut του 1992 και το Final Cut του 2007 να φτιάχνουν τη δική τους τριλογία με το αυθεντικό του 1982, τώρα που έχουμε και συνεχώς πρωτότυπο υλικό, ακόμα καλύτερα. Ποιος ξέρει, αν πάει καλά το 2099, ίσως έχουμε και κάνα δυο spin offs στο σύμπαν του Blade Runner.    

Υποδεχτείτε το "Blade Runner 2099", που όπως υποδηλώνει και το όνομά του θα είναι η τηλεοπτική συνέχεια του αριστουργηματικού "Blade Runner 2049" δια χειρός Denis Villeneuve και θα εκτυλίσσεται 50 χρόνια αργότερα.

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός του Blade Runner, Ridley Scott θα είναι εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τον σεναριογράφο του Blade Runner 2049, Michael Green, ενώ καθήκοντα showrunner αναλαμβάνει η Silka Luisa του "Shining Girls".

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Amazon κάνει λόγο πως θα κρατήσει ανέπαφο το πνεύμα του κόσμου του Blade Runner:

Είναι τιμή μας που μπορούμε να παρουσιάσουμε αυτή τη συνέχεια του franchise του Blade Runner και είμαστε σίγουροι ότι με τη συνεργασία με τον Ridley, την Alcon Entertainment, την Scott Free Productions και την εξαιρετικά ταλαντούχα Silka Luisa, το Blade Runner 2099 θα διατηρήσει τη νοημοσύνη, τη θεματολογία και το πνεύμα των προκατόχων του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved