Τρένο συγκρούστηκε με δέντρο: Γιατί δεν μας κάνει εντύπωση πλέον;

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από καρτούν, παρόλα αυτά είναι πέρα για πέρα ελληνική.  

Τέτοια πράγματα πραγματικά συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας απ’ ότι φαίνεται. Ποιος θα το έλεγε πως ένα ολόκληρο τρένο θα έπεφτε πάνω σε δέντρο; Ακούγεται λίγο σαν επιστημονική φαντασία έτσι δεν είναι; Κι όμως έγινε στ’ αλήθεια.

Το πρωτοφανές ατύχημα συνέβη την στιγμή που η αμαξοστοιχία κινείτο έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα στο ύψος του σταθμού Βεγορίτη στην Έδεσσα. Μοιάζει λίγο παράξενο αλλά όμως καμιά φορά δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, ακόμη και σε τόσο ασφαλείς μέσα όσο είναι τα τρένα.

Είδε το χάρο με τα μάτια του ο μηχανοδηγός της επιβατηγής αμαξοστοιχίας 83 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης- Φλώρινας, το απόγευμα της Τρίτης, όταν είδε ξαφνικά μπροστά του ένα... δέντρο το οποίο χτύπησε με δύναμη το μπροστινό τμήμα του τραίνου και έσπασε τα τζάμια.

 

 
 

Πραγματικά δεν θέλουμε να φανταστούμε πως θα ένιωσε ο οδηγός κοιτώντας το τρένο να σκάει πάνω στο δέντρο. Μάλλον θα αισθάνθηκε σαν να παίζει σε κάποια ταινία του Denzel Washington.

Το πρωτοφανές ατύχημα συνέβη την στιγμή που η αμαξοστοιχία κινείτο έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα στο ύψος του σταθμού Βεγορίτη, κοντά στην κωμόπολη Άρνισσα του Δήμου Έδεσσας και αιτία ήταν οι θυελλώδεις άνεμοι, που ξερίζωσαν το δέντρο και το εκσφενδόνισαν με ορμή πάνω στο βαγόνι της μηχανής.

 

 
 

Σίγουρα μερικά πράγματα δεν μπορεί κανείς να τα υπολογίσει, από την άλλη όμως ένα τέτοιο ατύχημα δείχνει το πόσο απροετοίμαστοι είναι οι υπεύθυνοι των γραμμών. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ομάδα που να είναι πάντα σε επιφυλακή για τέτοια περιστατικά έτσι ώστε να αποφεύγεται η οποιαδήποτε σύγκρουση.

Τα μυτερά κλαδιά διαπέρασαν τον υαλοθώρακα, ευτυχώς όμως ο μηχανοδηγός πρόλαβε να καλυφθεί και δεν τραυματίστηκε, όπως και κανείς από το προσωπικό και τους επιβάτες. Το τραίνο επέστρεψε στην Έδεσσα για επισκευές και οι επιβάτες συνέχισαν τον ταξίδι τους με άλλη αμαξοστοιχία.

Δες εδώ πως έγινε το τρένο: 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved