The Offer: Μια πρώτη ματιά στα παρασκήνια του The Godfather

Έρχεται σε λίγους μήνες η τηλεοπτική σειρά που στρέφει την κάμερα στην πλευρά των παρασκηνίων του Noνού και αυτή είναι σίγουρα μια προσφορά που δεν μπορούμε να αρνηθούμε.

«Αυτή δεν είναι μια ακόμα μαφιόζικη ταινία. Είναι μια ιστορία για μια οικογένεια. Είναι ένα σαιξπηρικό έργο» Αυτά τα λόγια χρησιμοποιεί ο Miles Teller ο οποίος υποδύεται τον παραγωγό Albert S. Ruddy και πρωταγωνιστεί στη σειρά The Offer, το τρέιλερ της οποίας μόλις κυκλοφόρησε. 

Η τριλογία του The Godfather είναι μια τομή στην ιστορία του σινεμά. Το ότι εύκολα πλασάρονται οι ταινίες της, τουλάχιστον οι δύο πρώτες, στις πρώτες θέσεις σχεδόν όλων των λιστών με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, είναι πραγματικά το μικρότερο από τα επιτεύγματά της. 

 

 

Ο Νονός άλλαξε για πάντα το πώς βλέπουμε κινηματογράφο, άλλαξε όμως και τον τρόπο που γυρίζονται οι ταινίες. Συνεπώς η καταγραφή των παρασκηνίων πίσω από το κινηματογραφικό έπος του Francis Ford Coppola, ξεφεύγει από τα στενά όρια του κοινωνικού σχολιασμού, της κλειδαρότρυπας και του κουτσομπολιού. Σίγουρα έρχεται να ικανοποιήσει μια ανάγκη περιέργειας, όμως είναι και στεγνή καταγραφή μιας ιστορικής στιγμής, ή και πολλών ιστορικών στιγμών, θα το δούμε στην πρεμιέρα του The Offer στις 29 Απριλίου. 

Μαζί με τον Teller, τον οποίο βλέπουμε να καταβάλει εργώδη προσπάθεια να προσαρμόσει το μυθιστόρημα του Mario Puzo σε σενάριο που να μην προκαλέσει σκάνδαλο σε Hollywood και Αμερικανική κοινωνία, βλέπουμε τους Dan Fogler ως τον μαέστρο Francis Ford Coppola, Matthew Goode να υποδύεται τον Robert Evans και την Juno Temple σαν τη γραμματέα του Rudy, Bettye McCartt. O Giovanni Ribisi δίνει σάρκα και οστά στον διαβόητο και θορυβώδη μαφιόζο Joe Colombo και φέρνει στη μικρή οθόνη τον αγώνα που έκανε έξω από τα studio για να ματαιώσει τα γυρίσματα του The Godfather επειδή και καλά συντηρούσε ένα κλίμα στερεοτυπικής προκατάληψης απέναντι στους Ιταλοαμερικάνους.

 

 

Θα νόμιζε κανείς ότι η πιο αγαπητή τριλογία όλων των εποχών ναι μεν θα ήταν ένας άθλος από καλλιτεχνικής και τεχνικής πλευράς, όμως είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να παρθεί η απόφαση για να γυριστεί. Το 1972 ήταν μια εντελώς διαφορετική εποχή από το σήμερα και τα συμφέροντα που δεν θα ήθελαν να δουν το μυθιστόρημα του Mario Puzo να γίνεται mainstream ψυχαγωγικό προϊόν για τις μάζες, δεν ήταν μόνο ισχυρά αλλά και διαπλεκόμενα μεταξύ τους.

Πρώτη και καλύτερη ήταν η ίδια η μαφία και ο κόσμος της που δεν έβλεπε με καλό μάτι τη διάχυση φωτός στις σκοτεινές της υποθέσεις. Αυτή βρέθηκε πίσω από την καμπάνια ματαίωσης για δήθεν ρατσιστικού λόγους και η ισχύς της, πολιτική και βίαιη, την έφτασε αρκετές φορές κοντά στον στόχο της. Όμως δεν ήταν μόνο το οργανωμένο έγκλημα και όσοι διαφέντευαν τις τύχες του Las Vegas.

Από τον Frank Sinatra, μέχρι τη CIA, όλοι είχαν μια ιστορία που δεν θα ήθελαν να γίνει γνωστή, αλλά χάρη στο πείσμα του Albert S. Ruddy, η τριλογία έγινε πραγματικότητα με τις όσο το δυνατόν λιγότερες σεναριακές παραχωρήσεις που έπρεπε να γίνουν. Το ποιες ακριβώς ήταν αυτές και το τι απαιτήθηκε, θα το μάθουμε στις 28 Απριλίου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved