Μάθαμε πως το δεύτερο μέρος της παρθενικής αντάμωσης των De Niro και Pacino στη μεγάλη οθόνη βρίσκεται στα σκαριά αλλά εμείς αναρωτιόμαστε ακόμα το πώς.

Όλοι έχουμε δει το Heat μιας και είναι η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου όπου δύο τεράστια ονόματα του σινεμά συναντιούνται. Robert De Niro και Al Pacino πρωταγωνιστούν σε μία ταινία που τοποθέτησε τα θεμέλια για τα πιο επιτυχημένα αστυνομικά thriller του μέλλοντος. Θέλουμε όμως να δούμε ένα δεύτερο Heat; Εδώ είναι η απορία. Μήπως τρέμουμε στην ιδέα να μην είναι κακό; Ή έστω χειρότερο από το πρώτο; Όχι, δεν θέλουμε να μας χαλάσουν τα όνειρα.

 

 
 

Τι έγινε με το Heat 2;

Μάθαμε πως η νέα ταινία ίσως να έρθει τον Αύγουστο και θα είναι γραμμένη από τον ίδιο τον Michael Mann και τον γνωστό συγγραφέα αστυνομικών βιβλίων που σπάνε κάθε ρεκόρ, Meg Gardiner. Οι προοπτικές είναι σίγουρα καλές, το θέμα είναι τι θα γίνει με την παραγωγή και φυσικά με τα τεράστια ονόματα που πρέπει να παίξουν.

Ο ίδιος ο Michael Mann αναφέρει: «Ήθελα πάντα να κάνω μία νέα ταινία Heat. Το σκέφτομαι πολλά χρόνια τώρα».

«Υπάρχει πολύ ζουμί στις παρελθοντικές ιστορίες των χαρακτήρων και επίσης υπάρχει δυνατότητα εξέλιξης των ιστοριών μετά την ιστορία της πρώτης ταινίας» λέει ο σκηνοθέτης.

 

 

Από που όμως θα το πιάσει το Heat 2;

Το Heat 2 έρχεται μια μέρα μετά τα γεγονότα της ταινίας, με έναν τραυματισμένο Chris Shiherlis να προσπαθεί απεγνωσμένα να δραπετεύσει από το Λος Άντζελες. Το χρονοδιάγραμμα φέρεται να μεταβαίνει μεταξύ των έξι ετών που προηγήθηκαν της ληστείας, όπου όλα πήγαν στραβά, και των ετών που ακολούθησαν αμέσως μετά την εν λόγω ληστεία – με ολοκαίνουριους χαρακτήρες, ολοκαίνουργιους κόσμους εγκλήματος υψηλού επιπέδου, συν «σεκάνς δυνατής κινηματογραφικής δράσης».

Στη νέα ταινία θα κάνουμε μία βουτιά στην παλιά ζωή του Vincent Hanna, το πέρασμα του από τους πεζοναύτες και τον διαλυμένο του γάμο.

Η νέα ταινία θα εξερευνήσει επίσης τις ζωές της Charlene (Ashley Judd), του Nate (Jon Voight), του Trejo (Danny Trejo) και του καθηλωμένου σε αναπηρικό καροτσάκι Kelso (Tom Noonan), οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ληστεία της τράπεζας με τον Neil McCauley που παίζει ο De Niro στο Heat.

 

 

Η δική μας γνώμη ποια είναι; 

Σίγουρα θέλουμε να δούμε άλλο ένα καλό Heat μιας και η ταινία είναι η επιτομή του στυλ και του καλού σεναρίου, από την άλλη όμως σκεφτόμαστε και κάποια πρακτικά ζητήματα όπως το ότι ας πούμε ο Val Kilmer δεν βρίσκεται και στην καλύτερη σωματική και ψυχολογική κατάσταση λόγω της βαριάς αρρώστιας του. Έχουμε τις αμφιβολίες μας αλλά από την άλλη δεν λέμε και όχι σε κάτι καλό. 

Μπορεί κανείς να δει κι ένα μικρό τρέιλερ του βιβλίου στο οποίο θα στηριχθεί η δεύτερη επερχόμενη ταινία εδώ:

 

 
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved