Έτσι έζησε τη ζωή του ο γηραιότερος άνθρωπος στη Γη σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness, που «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 113 ετών.

Για λίγες μέρες μόνο έχασε το ρεκόρ ο σύγχρονος «Χαϊλάντερ», Saturnino de la Fuente Garcia ο οποίος στις 8 Φεβρουαρίου θα έκλεινε τα 113 του χρόνια, αλλά το πλήρωμα του χρόνου αποφάσισε να έρθει λίγες μέρες νωρίτερα και να τον πάρει μαζί του πλήρη ημερών από τη Γη. Βέβαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τα χρόνια του να είχαμε.

Με λίγα λόγια ο Ισπανός, άλλοτε παπουτσοποιός ο οποίος έγραψε το όνομά του στο βιβλίο Guinness ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σε ηλικία 112 χρονών και 211 ημερών, είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας τον Φεβρουάριο του 1909. Δηλαδή πρόλαβε στη ζωή του τα εξής γεγονότα:

 

 

Ο Saturnino λοιπόν που ζούσε μέχρι σήμερα στην ισπανική πόλη Leon, όντας μάλιστα φανατικός ποδοσφαιρόφιλος, πρόλαβε να αποκτήσει αποκτήσει συνολικά 8 παιδιά, 14 εγγόνια και 22 δισέγγονα.

Ο ίδιος, απλός και προσιτός, περπατώντας με το μπαστούνι του απόλαυσε μια ήρεμη ζωή χωρίς κακίες και εκδικητικά συναισθήματα προς κανέναν. Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο ήταν και το μυστικό της μακροζωίας:

«Μια ζωή μέσα στην ηρεμία και χωρίς να κάνω κακό σε κανέναν» ήταν λόγια του. Μήπως να παραδειγματιστούμε λίγο; Για την ιστορία βέβαια, ο Ιάπωνας, Kane Tanake, έγινε 119 ετών τον περασμένο μήνα.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved