Ένας πατέρας υποσχέθηκε στον γιο του ότι μια μέρα θα ζουν σε κάστρο, μέχρι που έχτισε τρία

Οι υποσχέσεις που δίνει ένας πατέρας στον γιο του είναι ιερές και πρέπει να τηρούνται.

Δυστυχώς δεν είναι όλοι γάμοι για πάντα, κάποιοι από αυτούς τελειώνουν άδοξα και τότε το μόνο που έχει σημασία το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά χωρίς κάποιο τραύμα από τον χωρισμό των γονιών τους. Αυτό ακριβώς έκανε και ο John Lavender το 1978 με το που χώρισε με τη γυναίκα του. Όταν ρώτησε τον τρίχρονο γιο του τι μπορεί να κάνει γι’αυτόν, του απάντησε πώς θέλει να ζήσει μέσα σε ένα κάστρο. Και ο Lavender τήρησε την υπόσχεσή του και με το παραπάνω.

 

 

Το 1982 αγόρασε μια έκταση σε μικρή απόσταση από τη Νέα Υόρκη, στο Bolton Landing. Εκεί δεν έχτισε μόνο ένα, αλλά τρία μικρά κάστρα τα οποία χρησιμοποίησε σαν οικία για τη νέα του οικογένεια που έκανε με τον γιο του και τη νέα του σύζυγο. Μέχρι το 2010 ήταν σχεδόν άγνωστο στο ευρύ κοινό ότι λίγα λεπτά μακριά από την πολύβουη Νέα Υόρκη, όμως έκτοτε μπορεί οποιοσδήποτε να νοικιάσει για λίγες μέρες μέσω AirBnB κάποιο από τα κάστρα και να ζήσει για λίγο τη δική του μεσαιωνική περιπέτεια με θέα τη λίμνη George.

 

 

Όταν πήρε το διαζύγιό του ο Lavender, συγκατοικούσε μαζί με άλλους 5 σε ένα διαμέρισμα στο Clifton Park και υποσχέθηκε στον γιο του ότι όλο αυτό είναι εντελώς προσωρινό. Για χρόνια σχεδίαζε το κάστρο στο οποίο θα έμενε με τον γιο του. Δεν είχε καμία εμπειρία στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά ούτε και με την αρχιτεκτονική. Εκείνη την εποχή δεν ήταν υποχρεωτικό να κάνει τα σχέδια κάποιος επαγγελματίας μηχανικός. Με μερικά πρόχειρα σχέδια που ανέφεραν τις βασικές διαστάσεις το κάστρου, ο Lavender πήρε το πράσινο φως από την τοπική πολεοδομία.

 

 

Δεν υπήρχαν ούτε επαγγελματίες χτίστες στην αρχή, ο Lavender μαζί με φίλους και συναδέλφους έχτιζαν έναν τοίχο κάθε φορά στον ελεύθερό τους χρόνο. Μάλιστα για το τελευταίο κάστρο, το 1995, επιστρατεύθηκε μέχρι και η ποδοσφαιρική ομάδα από το λύκειο που πήγαινε ο γιος του. Στο μεταξύ ο γιος του είχε πάρει ήδη το δίπλωμα αρχιτεκτονικής από το πανεπιστήμιο του Penn State κι έτσι η αποπεράτωση έγινε επιτέλους με την επίβλεψη ενός κανονικού μηχανικού.

 

 

Τα τρία κάστρα άνοιξαν τις πόρτες τους για το κοινό, μπορούν να φιλοξενήσουν 21 επισκέπτες, μετά από 3 δεκαετίες ιδιωτικής χρήσης. Το 2008 ο Lavender είχε ένα σοβαρό ατύχημα ενώ έκανε μερεμέτια σε μία από τις σκεπές. Πέφτοντας από μία σκάλα τραυμάτισε σοβαρά τη μέση του και η μακρά περίοδος αποθεραπείας, το κόστος και η αποχή του από τη δουλειά, έκαναν επιτακτική την εξεύρεση χρημάτων. 

Από τότε τα κάστρα είναι μια δημοφιλής ατραξιόν της περιοχής. Ο Lavender συνεχίζει να μένει σε ένα από αυτά. Ο τυχερός γιος του παντρεύτηκε και μετακόμισε με τη δική του οικογένεια και οι επισκέπτες των κάστρων είναι πλέον η νέα οικογένεια του σπουδαίου πατέρα.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved