Ο Gary Oldman κοιμόταν σε φέρετρο στα γυρίσματα του Dracula για να μπει στον ρόλο

Πάλι καλά που δεν δάγκωνε το λαρύγγι των συμπρωταγωνιστών του δηλαδή.

Την αποκάλυψη έκανε ο συμπρωταγωνιστής του Cary Elwes μιλώντας στο The Hollywood Reporter. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Gary Oldman όποτε χρειαζόταν να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, χρησιμοποιούσε για κρεβάτι το φέρετρο που είχαν σαν κομμάτι των σκηνικών στην ταινία. 

 

 

Είναι γνωστό ότι ο Oldman μπαίνει πολύ στο πετσί του κάθε ρόλου, όπως κάνουν και άλλοι μεθοδικοί ηθοποιοί όπως ο Daniel Day Lewis ή ο Joaquin Phoenix, αλλά δεν ξέραμε ότι θα έφτανε μέχρι εκεί. Μάλιστα η προετοιμασία του ρόλου του απαιτούσε και μια εκούσια απομόνωση του Gary Oldman ώστε να αποδοθεί πιο πιστά η μοναξιά των αιώνων που βίωνε ως βαμπίρ. 

 

 

Ο Coppola συνηθίζει να μαζεύει το cast του μήνες πριν την έναρξη των γυρισμάτων και να τους φιλοξενεί στη βίλα του στη Napa Valley. Με αυτόν τον τρόπο οι ηθοποιοί γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους και εφόσον οι ρόλοι γνωρίζονται κατά το σενάριο, βγαίνει πιο φυσικά η συνύπαρξή τους στα γυρίσματα. Έτσι ο Elwes, ο Reeves και ο Hopkins έκαναν παρέα στο σπίτι του Coppola ως κυνηγοί βαμπίρ, ενώ τον απομονωμένο Oldman τον γνώρισαν πρώτη φορά στις τελικές πρόβες. 

 

 

Δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε τις συγκεκριμένες σκηνοθετικές και υποκριτικές τεχνικές, αλλά αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα της ταινίας Dracula, έχουν μια κάποια βάση.

Μπορεί το Dracula του Coppola να μην σάρωσε στα Oscars όπως θα του άξιζε, κατακτώντας μόνο τρία τεχνικά για κοστούμια, make-up και ήχο, όλοι όμως αποδέχονται ότι είναι με με διαφορά το καλύτερο Dracula όλων των εποχών με την ερμηνεία του Gary Oldman να παγώνει το αίμα ακόμα και 30 χρόνια μετά. Εντάξει, το δεύτερο καλύτερο μετά τη σάτιρα του Leslie Nielsen. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved