5.000 λίρες πρόστιμο θα ρίχνει η αγγλική αστυνομία στους βρωμύλους οδηγούς

Τάγκαρε τον φίλο σου που έχει για αμάξι ένα τετράτροχο κοτέτσι γεμάτο κουτιά πίτσας και αποδείξεις διοδίων από 2004.

Ήσουν από τα παιδάκια που πήγαινε κι έγραφε με το δάχτυλο πάνω σε σκονισμένα αυτοκίνητα «θέλω πλύσιμο» και το έβρισκε τρομερά διασκεδαστικό; Τότε ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς μια νέα καριέρα στην αγγλική αστυνομία. Σύμφωνα με τον νέο και αυστηρότερο βρετανικό ΚΟΚ, η βρωμιά στο αυτοκίνητο μπορεί να γίνει αιτία για πολύ τσουχτερό πρόστιμο που μάλλον υπερβαίνει σε αξία το δύσμοιρο αυτοκίνητο.

 

 

Όχι η τροχαία δεν πρόκειται να μετατραπεί σε εκείνες τις κυρίες που βλέπαμε στο επίσης αγγλικό αηδιαστικό reality που καθάριζαν κάτι σπίτια που μόνο δεινόσαυρους δεν είχαν μέσα, θα εστιάσουν σε κάτι πολύ συγκεκριμένο για λόγους ασφαλείας. Σε περίπτωση που τα τζάμια του αυτοκινήτου είναι τόσο βρώμικα που μπορούν να γίνουν επικίνδυνα λόγω μειωμένης ορατότητας, τότε επιβάλλεται το ίδιο πρόστιμο που ισχύει για οποιαδήποτε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης. 

 

 

Αυτό μπορεί να είναι από 100 λίρες για την απλή μπίχλα, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 5.000 αν από τη μάκα που θέλει καλέμι για να βγει προκληθεί κάποιου είδους ατύχημα με άλλο όχημα ή πεζό. Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο υπάρχει και πρόνοια αφαίρεσης βαθμών από το point system, από 3 ως 9 βαθμούς ποινής και πάλι ανάλογα με τη σοβαρότητα της περίπτωσης. 

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη πρόνοια για στον ελληνικό ΚΟΚ, φανταζόμαστε ότι η μειωμένη ορατότητα λόγω χιλιάδων σκοτωμένων εντόμων, σκόνης, κοτόφτερων, φύλλων, λάσπης και κουτσουλιών μπορεί να ενταχθεί στην περίπτωση αυτών που βάζουν φιμέ τζάμια πιο μαύρα κι από την ψυχή του Skeletor. 

 

 

Γενικά καλό θα ήταν να κρατάς σε όσο το δυνατόν πιο καθαρή κατάσταση το αυτοκίνητό σου και όχι μόνο τα τζάμια του. Περνάς κάθε μέρα αρκετή ώρα της ημέρας στην καμπίνα του αυτοκινήτου σου και ο αέρας που αναπνέεις, οι επιφάνειες που ακουμπάς και η γενικότερη ατμόσφαιρα υγιεινής είναι πολύ σημαντική υπόθεση. 

Τώρα αν είσαι από αυτούς που επιμένουν να κυκλοφορούν με ένα αυτοκίνητο που μοιάζει περισσότερο με τον ΧΥΤΑ στη Φυλή, παρά με κανονικό αυτοκίνητο, ένα βαρβάτο πρόστιμο ίσως να σε έφερνε στα συγκαλά σου.    

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved