Πιγκουίνος ταξίδεψε κατά λάθος 3.000 χλμ μακριά από το σπίτι του

Ξέρουμε μια παρόμοια ιστορία με έναν τύπο που πήγε μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα και εμφανίστηκε μετά από 20 χρόνια.

Ένας Adélie πιγκουίνος βρέθηκε να περιφέρεται στην παραλία Birdings Flat στη Νέα Ζηλανδία. Το περίεργο είναι ότι το συγκεκριμένο είδους πιγκουίνου είναι ενδημικό στην Ανταρκτική η οποία βρίσκεται 3.000 χλμ  μακριά από τη Νέα Ζηλανδία. Ο πιγκουίνος φαινόταν χαμένος και εξουθενωμένος από το μακρινό ταξίδι, απόλυτα λογικό αν σκεφτούμε ότι έτσι είμαστε κι εμείς μετά από μία ώρα στη λεωφόρο Κηφισίας, χωρίς να κάνουμε 3.000 χλμ. 

 

 

Αμέσως ειδοποιήθηκαν η αρχή προστασίας άγριων ζώων, η οποία του έδωσε και τις πρώτες βοήθειες καθώς ο πιγκουίνους εκτός από εξάντληση, είχε και σημάδια αφυδάτωσης. Έμοιαζε χαμένος γιατί φοβόταν να επιστρέψει στο νερό γιατί φοβόταν τις επιθέσεις από μεγαλύτερα θαλάσσια θηλαστικά. Στην αρχή αυτοί που τον βρήκαν νόμιζαν πως είναι ψεύτικος, κάποιο φουσκωτό παρατημένο παιχνίδι, επειδή παρέμενε ακίνητος για πολλή ώρα λόγω της εξάντλησης.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πιγκουίνος του είδους εμφανίστηκε σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας, αλλά παραμένει ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι αν «πυκνώσουν» αυτές οι αναπάντεχες επισκέψεις. Οι συγκεκριμένοι πιγκουίνοι ζουν στις ακτές της Ανταρκτικής και στα νησιά γύρω από αυτή. Τρέφονται με γαρίδες, καραβίδες και άλλα παρόμοια είδη που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα είναι είδος υπό εξαφάνιση. 

 

 

Η ανησυχία των ειδικών πηγάζει από το ότι οι πιγκουίνοι Adélie είναι απειλούμενο είδος και αν αρχίσουν να εγκαταλείπουν την Ανταρκτική ή βρίσκονται ξαφνικά στη Νέα Ζηλανδία σημαίνει ότι κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει που χρειάζεται μελέτη. Από έλλειψη τροφής, μέχρι ορμητικά ρεύματα στον ωκεανό, είναι μόνο δύο από τους παράγοντες που μελετώνται.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved