Τώρα μπορείς να γίνεις Λόρδος και ταυτόχρονα να σώσεις το περιβάλλον

Αν βαρέθηκες να υπογράφεις απλά σαν κύριος και ταυτόχρονα έχεις οικολογική συνείδηση, μια καλή είδηση έρχεται από τη Σκωτία.

Τα Highlands της Σκωτίας είναι πασίγνωστα για απίστευτης ομορφιάς τοπία τους, εξωτικά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Η ανθρώπινη παρουσία και παρέμβαση σε αυτά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο σε άλλα σημεία της Μεγάλης Βρετανίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μένουν ανεπηρέαστα από την περιβαλλοντική καταστροφή. Μια οργάνωση η Highland Titles, θέλει να σώσει το σκωτσέζικο, και όχι μόνο περιβάλλον και ταυτόχρονα να αναδείξει στο κοινωνικό status όσων συμμετέχουν έμπρακτα. 

 

 

Με μόλις 30 λίρες μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα αγροτεμάχιο με εμβαδόν περίπου μισό τετραγωνικό μέτρο. Επειδή η κατοχή γης είναι άμεσα συνδεδεμένη στην Μεγάλη Βρετανία με την απονομή τίτλων, αυτή η αγορά γης εξασφαλίζει τον τίτλο του Λόρδου ή της Λαίδης. Η γη η οποία πωλείται έναντι ευτελούς τιμήματος ανήκει στην οικογένεια πίσω από τη Highland Titles την οποία τρέχει ο ζωολόγος Peter Bevis με την κόρη του Laura. Όμως πώς ακριβώς βοηθούν το περιβάλλον;

 

 

Για κάθε κομμάτι γης που δίνουν μαζί με τον τίτλο ευγενείας, αναλαμβάνουν να φυτέψουν κι ένα δέντρο στο σημείο που πωλούν. Μάλιστα κάποιος μπορεί να δώσει και περισσότερα χρήματα αν το θέλει ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι γης και να φυτευτούν εκεί περισσότερα δέντρα. 

Το οικογενειακό κτήμα βρίσκεται στο Glencoe Wood και επειδή πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο, έχει καταστεί δύσκολη η περεταίρω δενδροφύτευση. Έτσι έχουν αρχίσει να φυτεύουν δέντρα και σε άλλες περιοχές, ειδικά σε όσες έχουν υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά από την ανθρώπινη παρουσία. 

 

 

Η αναδάσωση περιοχών που έχουν καεί ή αποψιλωθεί είναι ένα στοίχημα που αφορά πάρα πολλές χώρες και περιοχές του πλανήτη. Από τα Highlands μέχρι τη Βαρυμπόμπη το κάλεσμα για δενδροφύτευση είναι πιο ηχηρό από ποτέ. Ενέργειες όπως αυτή της Highlands Titles, που έχουν κι ένα χιουμοριστικό τόνο, ίσως την κάνουν πιο εύκολη μέσω της κινητοποίησης του κόσμου, ακόμα κι αυτών που έχουν τη ματαιοδοξία ενός τίτλου ευγενείας. Εσείς τι λέτε, θα θέλατε να γίνετε Λόρδος και ταυτόχρονα να σώσετε το περιβάλλον;  

 

    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved