Τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και η κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ

Δημοσιεύτηκε και φέτος η παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων από το US News & World Report.

H λίστα μετράει ήδη 8 χρόνια και για το 2022 αξιολογήθηκαν πάνω από 1.750 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από 90 χώρες. Στις κορυφαίες θέσεις δεν υπήρξε καμία σπουδαία αλλαγή με 8 από τα 10 κορυφαία ιδρύματα να βρίσκονται στις ΗΠΑ και έτσι να επισφραγίζεται η αμερικανική υπεροχή και σε αυτόν τον τομέα. 

 

 

Στις πιο ενδιαφέρουσες μικροανακατατάξεις της πρώτης δεκάδας είναι η πτώση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια κατά δύο θέσεις και η ταυτόχρονη άνοδος του Κέιμπριτζ και του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον κατά μία θέση το καθένα. 

Ερχόμενοι στα δικά μας και ό,τι αφορά τα ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κορυφαίο ελληνικό πανεπιστήμιο αναδείχθηκε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο κατέλαβε την 111η θέση ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά ιδρύματα και την 260η στην αντίστοιχη παγκόσμια κατάταξη.

 

 

 

Δεύτερο στις αντίστοιχες κατατάξεις βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο κατέλαβε την 142η θέση στα ευρωπαϊκά και την 336η στην παγκόσμια κατάταξη. Ελάχιστες θέσεις πιο κάτω βρίσκεται το Μετσόβιο Πολυτεχνείο που κλείνει την τριάδα των καλύτερων ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την 166η θέση στην Ευρώπη και την 392η θέση στον κόσμο.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved