O Robert De Niro γύρισε τη σκηνή της ρώσικης ρουλέτας στο Deerhunter με πραγματικές σφαίρες

Ο Bob απαιτούσε όση μεγαλύτερη αληθοφάνεια γινόταν, όσο επικίνδυνο κι αν ήταν αυτό. 

Στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Rust όπου ο Alec Baldwin σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, κάνουν την εμφάνισή τους κι άλλες ιστορίες με πραγματικά πυρά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τα γυρίσματα σπουδαίων ταινιών. Μια από αυτές ήταν και το Deerhunter, μια από τις πιο συγκλονιστικές ταινίες για τον πόλεμο στο Βιετνάμ με τον Robert De Niro σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη μεγάλη οθόνη.

 

 

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Michael Cimino, ο Robert De Niro απαίτησε τη χρήση πραγματικών σφαιρών για την περίφημη σκηνή με τη ρώσικη ρουλέτα. Όσοι ξέρουν το πώς δουλεύει ο De Niro, γνωρίζουν ότι είναι οπαδός της μεθοδικής υποκριτικής η οποία επιτάσσει την όσο το δυνατόν πιο πιστή μεταφορά κάθε σκηνής, ακόμα κι αν αυτό είναι επικίνδυνο. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από ένα πραγματικό όπλο γεμάτο πραγματικές σφαίρες και μια σκηνή ρώσικης ρουλέτας. 

Ο John Cazale δέχτηκε χωρίς αντίρρηση την απαίτηση του De Niro, αν και πριν από κάθε πάτημα της σκανδάλης τσέκαρε πάντα σε ποια θαλάμη θα χτυπούσε το «κοκοράκι» για να είναι σίγουρος πως δεν εκπυρσοκροτήσει το όπλο. Κι αυτή δεν ήταν καν η πιο επικίνδυνη σκηνή της ταινίας.

 

 

Μιλώντας στη Mirror, ο John Savage εκμυστηρεύτηκε πως ο Robert De Niro παραλίγο να πεθάνει κατά τη διάρκεια μιας άλλη σκηνής. Ήταν η σκηνή κατά την οποία οι Savage, De Niro και Walken διέσχιζαν μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Kwai όταν κόπηκαν τα καλώδια που τη συγκρατούσαν. Ξαφνικά βρέθηκαν να κρέμονται σε ύψος 25 μέτρων ενώ από κάτω τους βρίσκονταν κοφτερά βράχια κι ένα ορμητικό ποτάμι. Ο Walken που ήταν ο πιο αθλητικός από τους τρεις, κατάφερε να πηδήξει στο ελικόπτερο που πετούσε από πάνω με την κάμερα, οι άλλοι δύο όμως έπρεπε να σκεφτούν τι θα κάνουν.

 

 

Ο De Niro τότε πήρε την πρωτοβουλία και είπε στον Savage ότι πρέπει να πάρουν το ρίσκο και να προσπαθήσουν να πηδήξουν στο νερό. Ο Savage φοβούμενος ότι ο De Niro ήταν ακόμα στο πετσί του ρόλου του τον φώναζε Michael για να τον τσεκάρει. Τότε o De Niro του είπε να μην τον φωνάζει με το όνομα του ρόλου του και ότι σοβαρολογεί. 

Τελικά πήδηξαν και κατάφεραν να αποφύγουν τα βράχια, από καθαρή τύχη. Την ίδια στιγμή το ελικόπτερο μπλέχτηκε στα κομμένα καλώδια της γέφυρας και επειδή το είδαν εγκαιρα οι Savage και De Niro τους ενημέρωσαν από κάτω για να το ξεμπλέξουν γρήγορα. Αν δεν το είχαν δει, το ελικόπτερο μπορεί να έπεφτε πάνω τους και η τραγωδία να έπαιρνε ανυπολόγιστες διαστάσεις. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved