Στη Ν. Αφρική πιστεύουν ότι ο John Wick είναι πραγματικός και ξεκληρίζει συμμορίες

Η αστυνομία μέχρι τώρα ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος πίσω από τις συνεχείς εκτελέσεις εγκληματιών.

Από τον περασμένο Αύγουστο μέλη της Boko Haram εκτελούνται μυστηριωδώς χωρίς κάποια προφανή αιτία που να θυμίζει ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η Boko Haram της Ν.Αφρικής είναι κάτι σαν συμμορία οργανωμένου εγκλήματος και δεν έχει καμία σχέση με την ομώνυμη τρομοκρατική ομάδα στη Νιγηρία.

Πριν από λίγες ο Philip Given Mnguni οδηγούσε αμέριμνα το αυτοκίνητό του όταν τον πλησίασε ένα άλλο αυτοκίνητο από το οποίο κάποιος άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να τρακάρει. Ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητο και σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ήταν ο νούμερο ένα στόχος των αρχών μέχρι που κάποιος τους πρόλαβε.

 

 

Ο τρόπος με τον οποίο εκτελέστηκε αναζωπύρωσε τη θεωρία ότι υπάρχει κάποιος John Wick στην Ν. Αφρική που έχει ανοίξει προσωπική βεντέτα με τη συμμορία και η κοινή γνώμη φαίνεται ενθουσιασμένη από τη στιγμή που οι αρχές δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν. 

Από την πλευρά της η αστυνομία προσπαθεί να μετριάσει τον ενθουσιασμό της κοινής γνώμης. Στις επίσημες ανακοινώσεις της αναφέρει πως αυτό το έργο αποκλείεται να είναι έργο ενός μοναχικού εκδικητή, αλλά υπάρχει κάποια οργανωμένη ομάδα πίσω από τις εκτελέσεις και ότι τα κίνητρά της μπορεί και να μην είναι τόσο αθώα. 

 

 

Η αστυνομία εκφράζει την ανησυχία της για τη δημοφιλία αυτών των εκτελέσεων και σημειώνει πως δεν είναι απόδοση δικαιοσύνης ο νόμος της Άγριας Δύσης. Ακόμα κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από τις εκτελέσεις βρίσκεται μια ομάδα κακοποιών οι οποίοι είναι πρώην μέλη της Boko Haram και πλέον είναι γνωστοί ως Bafarasai. 

 

 

Όσοι πιστεύουν ότι πίσω από τις εκτελέσεις βρίσκεται κάποιος “John Wick” σημειώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο προφανές κέρδος από κάποια αντίπαλη συμμορία και ότι στόχος του είναι μόνο τα «μεγάλα κεφάλια» της Boko Haram και δεν ασχολείται με όσους βρίσκονται χαμηλά στην ιεραρχία. Επίσης η δημοφιλία των εκτελέσεων έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στο γόητρο της αστυνομίας και γι’αυτό προσπαθούν να υποβιβάσουν το γεγονός. Κάποιος θα έλεγε ότι τα ίδια έλεγε στην αρχή και η αστυνομία της Gotham City για τον Batman...  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved