Διασώστες δεν μπορούσαν να βρουν χαμένο ορειβάτη γιατί δεν το σηκώνει σε άγνωστους αριθμούς

Σε όλους μας έχει συμβεί με όλους αυτούς που θέλουν να μας κάνουν μια καταπληκτική προσφορά από το τηλέφωνο.

Το να χαθεί κάποιος ενώ κάνει ορειβασία δεν είναι και τόσο παράξενη είδηση, μπορεί να συμβεί και στον πιο έμπειρο ορειβάτη, ειδικά αν το βουνό είναι το ψηλότερο στο Κολοράντο. Το παράξενο είναι να έχει σήμα στο κινητό του και να μην μπορούν να τον βρουν οι διασώστες για να τον προσεγγίσουν.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 στις 18 Οκτωβρίου, όταν ο ορειβάτης δεν επέστρεψε στο καταφύγιο που διέμενε. Αμέσως οι αρχές της κομητείας του Lake προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω μηνυμάτων, ηχητικών και γραπτών, και τηλεφωνημάτων. 

Γυρω στις 22:00 εκτίμησαν ότι δεν έχει πρόσβαση στο κινητό του, το οποίο φαινόταν ότι λειτουργούσε ακόμα και είχε σήμα, και έστειλαν μια πενταμελή ομάδα διασωστών να χτενίσουν τα πιο πιθανά σημεία που θα μπορούσε να βρίσκεται. Τον έψαχναν σε μια μεγάλη έκταση του βουνού Elbert μέχρι τις 3 το πρωί, χωρίς αποτέλεσμα και τελικά γύρισαν άπραγοι από την κορυφή των 4.401 μέτρων. 

 

 

Μια δεύτερη ομάδα ξεκίνησε στις 7 το πρωί εστιάζοντας στα σημεία που χάνουν το μονοπάτι συνήθως οι ορειβάτες, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολύ γιατί δύο ώρες αργότερα επέστρεψε ο χαμένος στο καταφύγιο. Σε πολύ ψύχραιμη κατάσταση τους είπε ότι απλά χάθηκε κι έψαχνε εναλλακτικά μονοπάτια για να γυρίσει στο σημείο της αφετηρίας του συμπληρώνοντας 24 ώρες στο ύπαιθρο. 

 

 

Οι αρχές ανέφεραν στη δήλωσή τους ότι ο χαμένος ορειβάτης δεν είχε ιδέα ότι τον έψαχναν και ο λόγος ήταν γιατί ο τύπος απλά δεν το σηκώνει σε κανέναν αριθμό που δεν του φαίνεται οικείος. Τώρα δεν ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος ορειβάτης είναι κάποιου είδους πρωταθλητής στο αγώνισμα της αχαλίνωτης εσωστρέφειας ή έχει βαρεθεί να το σηκώνει σε άγνωστους πωλητές που θέλουν να του κάνουν μια φανταστική προσφορά η οποία θα του εξοικονομήσει εκατομμύρια, αλλά οι αρχές του Κολοράντο υποχρεώθηκαν να εκδώσουν και μια συμπληρωματική οδηγία προς όλους τους επίδοξους ορειβάτες.

 

 

Στην οδηγία σημειώνουν πως αν δείτε κάποιον αριθμό να σας καλεί διαρκώς ενώ βρίσκεστε στο βουνό, υπάρχει μια πάρα πολύ σοβαρή πιθανότητα να είναι οι αρχές της περιοχής και να σας ψάχνουν. Γι’αυτό καλό θα ήταν να ξεπεράσατε για λίγο τους φόβους που έχετε για το άγνωστο και να το σηκώσετε. 

Εμείς με τη σειρά μας καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που παίρνει τα βουνά μόνος του, είναι πολύ πιθανό να είναι ένας εξαιρετικά εσωστρεφής άνθρωπος που δεν θέλει να βλέπει άνθρωπο μπροστά του και να μην έχει κανενός είδους επικοινωνία με κανέναν, αλλά ο συγκεκριμένος τύπος μάλλον το παράκανε. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved