Τι θα λέγατε για μια βόλτα με το ιδιωτικό jet του Max Verstappen;

Αν στα 24 μπορείς να έχεις ένα jet αξίας 10 εκατομμυρίων, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

O Max Verstappen βρέθηκε για πρώτη φορά στη γραμμή εκκίνησης ενός αγώνα Formula 1 στην πολύ τρυφερή ηλικία των 17 ετών, ο νεότερος που το κατάφερε ποτέ και έκτοτε είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού του περιφερόμενου τσίρκου που λέγεται F1. Μετά από δύο πολύ καλές χρονιές που τερμάτισε στην τρίτη θέση, φαίνεται πως το 2021 ίσως να είναι και η χρονιά που θα κατακτήσει τελικά τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή. 

 

 

Ακόμα κι αν η τελική έκβαση της μονομαχίας με τον Lewis Hamilton δεν τον βρει πρωταθλητή, ο Max Verstappen έχει κερδίσει όλα όσα θα μπορούσε να ονειρευτεί ένας άντρας της ηλικίας του, ακόμα κι ένα ιδιωτικό jet. Όταν μάλιστα αγοράζεις το ιδιωτικό σου jet από τον ίδιο τον Richard Branson, τότε το επίτευγμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Το κόστος της αγοράς του δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα, αλλά η τιμές αγοράς για ένα Dassault Falcon 900EX κυμαίνονται μεταξύ των 8 και 10 εκατομμυρίων και το κόστος κτήσης για 500 ώρες πτήσης κάθε χρόνο είναι άλλα 2 εκατομμύρια. Ένα πλάνο πτήσεων το οποίο μάλλον το πιάνει ο Max δεδομένου του πόσο γεμάτο είναι το φετινό καλεντάρι και ότι πάει σε κάθε αγώνα με αυτό το jet. 

 

 

To συγκεκριμένο jet έχει κατασκευαστεί το 2008 και πριν το αγοράσει από τον Branson υπέστη σχεδόν ολοκληρωτική ανακατασκευή με εκσσυχρονισμό των πτητικών συστημάτων. Οι αναβαθμίσεις στους τρεις κινητήρες έχουν δώσει μεγαλύτερη αυτονομία, η οποία φτάνει τα 8.750 χλμ, και τελική ταχύτητα 892χαω, με cruising speed 850χαω.

Το εσωτερικό του jet δεν θα μπορούσε να υπολείπεται σε χλιδή και ανέσεις, ειδικά αν σκεφτούμε και το ποιος ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του. Στην καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει και να ταξιδέψει άνετα ως και 12 επιβάτες σε πολύ άνετες πολυθρόνες. Δύο από αυτές μπορούν να μετατραπούν σε ένα υπέρδιπλο κρεβάτι για να απογειωθεί (pun intended) η εμπειρία της άνετης πτήσης.

 

 

Αυτό το ιδιωτικό jet είναι η πιο εμφατική απόδειξη για το πόσο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός πιτσιρικά σαν του Verstappen. Μέχρι το 2016 ο Max ταξίδευε με απλές πτήσεις για να τρέξει στα Grand Prix γύρω από τον πλανήτη και μερικές φορές ταξίδευε στην οικονομική θέση. Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και το μόνο που μένει για την ολοκληρωτική αλλαγή του Verstappen είναι ένας τίτλος στο τέλος της χρονιάς, για να δούμε.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved