Στο Μεξικό τα καρτέλ ναρκωτικών στρατολογούν πλέον παιδιά μέσω video games

Στόχος των καρτέλ είναι τα ανήλικα παιδιά.

Οι διαβόητες συμμορίες ναρκωτικών, τα λεγόμενα Μεξικανικά καρτέλ, πλέον έχουν βρει νέους, ακόμη πιο ύπουλους τρόπους, να στρατολογούν μικρά παιδιά. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα χάθηκαν στο Μεξικό δύο παιδιά τα οποία φαίνεται πως είχαν στρατολογηθεί από κάποιο καρτέλ μέσω ενός βιντεοπαιχνιδιού.

Σε παιγνίδια στις πλατφόρμες «Playstation, Xbox και Nintendo», με πλήρη «ανωνυμία», κακοποιοί «αποκτούν σχέσεις» με ανήλικους και «ξεκινούν τη διαδικασία πειθούς, στρατολόγησης», εξήγησε ο υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, ο Ρικάρδο Μεχία.

 

 

Τα Μεξικάνικα καρτέλ χρησιμοποιούν επίσης προγράμματα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το TikTok και το Instagram για να προσελκύσουν ύπουλα μικρά παιδιά έτσι ώστε να τα στρατολογούν για τα συμφέροντα τους.

 

 
 

Την 9η Οκτωβρίου στην πολιτεία Οαχάκα (νότια) οι αρχές βρήκαν τρία παιδιά ηλικίας 11 ως 14 ετών, που η οικογένειά τους είχε καταγγείλει την εξαφάνισή τους. Μια γυναίκα συνελήφθη. Και τα δύο παιδιά είχαν στρατολογηθεί μέσω ενός βίντεο παιχνιδιού που έπαιζαν στο κινητό τηλέφωνο. Τα δύο παιδιά ήταν μάλιστα φίλοι.

Το ένα από τα παιδιά είχε έρθει σε επαφή με κράχτη του οργανωμένου εγκλήματος τον Αύγουστο μέσω του "Free Fire", βιντεοπαιχνιδιού που μπορεί κανείς να καταφορτώσει δωρεάν στο κινητό του, σύμφωνα με τις αρχές.

 

 
 

Οι κακοποιοί εμφανίζονται με διάφορα ψευδώνυμα στις πλατφόρμες των παιχνιδιών στις οποίες προσπαθούν να ψαρέψουν μικρά παιδιά για να τα στρατολογούν για την εμπορία ναρκωτικών.

Ο άνθρωπος του οργανωμένου εγκλήματος "του πρότεινε να αναλάβει δουλειά στο Μοντερέι" αφού του απέσπασε τον αριθμό του τηλεφώνου του στο Facebook, πάντα σύμφωνα με τον κ. Μεχία.

Η "δουλειά" αυτή συνίστατο "στο να παρακολουθεί τις συχνότητες του ασυρμάτου και να προειδοποιεί σε περίπτωση αστυνομικής παρουσίας" έναντι αμοιβής "8.000 πέσος" (κάπου 360 ευρώ) ανά "δύο εβδομάδες", συνέχισε ο υφυπουργός.

Δες εδώ τα πιο σκληροπυρηνικά καρτέλ στο Μεξικό:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved