Assosiated Press NBA: Καλά αρχίσαμε και φέτος

Και μόνο που είδαμε ξανά Giannis, LeBron, Curry και σία εν δράσει νιώσαμε ένα ρίγος.

Αν ισχύει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε Milwaukee Bucks και Golden State Warriors θα έχουν μια σπουδαία σεζόν. H παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τη μία και του Steph Curry από την άλλη με πατημένα τα γκάζια «πάτησαν» Nets (127-104) και Lakers (121-114) αντίστοιχα δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στην πρεμιέρα του φετινού ΝΒΑ.

 

 

Τι μας άρεσε;

Αν έχεις την αύρα του πρωταθλητή, τότε δεν υπολογίζεις κανέναν αντίπαλο. Οι φετινοί Bucks έχουν μείνει σχεδόν ίδιοι με μικρές διορθώσεις, καθώς συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις. Και απέναντι στους Nets ακόμα και όταν τους έφταναν κοντά, ένιωθες πως είχαν μια υπεροπλία, σαν να διαθέτουν το κάτι παραπάνω που θα ξεπερνούσε τους «θανατηφόρους» Durant και Harden. Αν η σεζόν συνεχίσει έτσι για τον Giannis τότε μάλλον πρέπει να ψάχνουμε τον δεύτερο στην Ανατολή.

 

 

Όσο για τους Warriors, ακόμα και χωρίς τον Klay Thompson φαίνεται πως στο πρόσωπο του Jordan Poole, ο Curry έχει βρει τον wingman που έψαχνε και το χτεσινό βράδυ ήταν μια μεγάλη παράσταση (από τις πολλές;) που θα δούμε από αυτό το δίδυμο φέτος.

 

Θα φορμαριστούν άραγε Lakers και Nets;

Η λογική λέει «κάποια στιγμή ναι» το θέμα είναι να δέσουν τα σύνολα. Ο LeBron μπορεί να έχει μαζέψει τη μισή τάξη του στο L.A. ωστόσο είναι βέβαιο ότι δεν το έχει κάνει για δημόσιες σχέσεις, αλλά για να κερδίσει τα σκήπτρα από τον Jordan. Και θα το κάνει (τουλάχιστον θα το επιχειρήσει) ακόμα και αν χρειαστεί να μείνει έξω τη μισή χρονιά προκειμένου να μείνει ξεκούραστος στα PlayOffs. Οι Golden State στο Staples Center έδειξαν ότι ο φετινός δρόμος του προς την κορυφή θα έχει πολλές δυσκολίες.

 

 

Όσο για τους Nets σίγουρα η απουσία του Kyrie τους έχει δημιουργήσει μια τεράστια τρύπα, αλλά ακόμα και υπ’ αυτό το πρίσμα οι Durant-Harden δείχνουν αβοήθητοι. Μπορεί μαζί να βάζουν άνετα 60-70 πόντους ανά αγώνα, από τη στιγμή όμως που όλοι υπόλοιποι δεν βοηθάνε ιδιαίτερα στο σκοράρισμα και κυρίως τρώνε πολλούς παραπάνω πόντους, τότε θα έχουν θέμα. Αλλά εδώ που τα λέμε, τέτοιο μεγάλο εγχείρημα όπως αυτό των Nets δεν υπάρχει περίπτωση να μην δει βελτίωση. Υπομονή. 

Η φετινή σειρά αγώνων ξεκίνησε και είμαστε μόλις στην αρχή. Σε 15-20 αγωνιστικές θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για την πορεία του φετινού ΝΒΑ το οποίο προμηνύεται συγκλονιστικό. Ποιος θα πάρει άραγε το φετινό δαχτυλίδι;

Milwaukee Bucks Championship Ceremony


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved