Squid Game: Πήρε πράσινο φως και για δεύτερη σεζόν

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, απλά παίζει και δεύτερο ημίχρονο.

Φλέβα χρυσού μοιάζει να χτύπησε το Netflix με το Squid Game και ετοιμάζεται να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο όσο κρατάει το hype του. Η ανέλπιστη επιτυχία της κορεατικής δυστοπικής σειράς έχει ανοίξει την όρεξη του Netflix και έχει ήδη δηλώσει πως έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για μία δεύτερη σεζόν με το που είναι έτοιμος ο δημιουργός της Hwang Dong-hyuk. 

Το Squid Game απέχει ελάχιστα από το να στεφθεί ως η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix αφήνοντας πίσω το ιστορικό δράμα του Bridgerton με τα νούμερα που το συνοδεύουν να προκαλούν ίλιγγο, ακόμα και όσα συνδέονται έμμεσα. Όπως για παράδειγμα το αριθμός των ακολούθων της πρωταγωνίστριας Jung Ho-yeon που μέσα σε δέκα μέρες πήγε από τις 400.000 στα 13,5 εκατομμύρια. 

 

 

Ενώ το Netflix είναι πολύ ενθουσιασμένο με την προοπτική μιας δεύτερης σεζόν Squid Game και η παραγωγή του θεωρείται βέβαιη, δεν γνωρίζουμε το πότε ακριβώς θα τη δούμε στις οθόνες μας. Η ισχυρή γυναίκα του Netflix, Bela Bajaria, εξήγησε ότι πρώτα θα πρέπει να περιμένουν το τέλος της γυρισμάτων της ταινίας που έχει αυτή τη στιγμή στα σκαριά ο Κορεάτης σκηνοθέτης και μετά να καταπιαστεί με το sequel του Squid Game. 

Αν σκεφτούμε ότι η πρώτη σεζόν ήταν μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασια, δεν θα έπρεπε να την περιμένουμε στο πολύ άμεσο μέλλον. Για να ολοκληρωθεί το Squid Game ο Hwang το δούλευε για περίπου 10 χρόνια. Μέχρι και η τελική έγκριση για να γυριστεί πήρε πάρα πολύ καιρό καθώς δεν ήταν όλοι έτοιμοι για κριτική στον καπιταλισμό με όχημα μια ομάδα ενηλίκων που παίζουν παιδικά παιχνίδια με κίνδυνο της ζωής τους προκειμένου να ξεπληρώσουν τα συσσωρευμένα χρέη τους. 

 

 

Ο Hwang δυσκολεύτηκε και για έναν ακόμα λόγο με το Squid Game καθώς ήταν η πρώτη του σειρά και είχε μάθει μέχρι τώρα να δουλεύει σε ταινίες. Μόνο για τα δύο πρώτα επεισόδια έπρεπε να δουλέψει 6 μήνες πάνω στο σενάριό τους και αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της προσοχής στη λεπτομέρεια που δίνει ο δαιμόνιος Κορεάτης. 

Για να βγει μια ολόκληρη νέα σεζόν θα πρέπει να στύψει αρκετά το μυαλό του και δεν είναι ο δημιουργός που θα εκμεταλλευτεί το hype του για μία ακόμα αρπαχτή όσο κρατάει η λάμψη του. Είμαστε σίγουροι ότι όσο κι αν αργήσει η δεύτερη σεζόν του Squid Game, θα αξίζει κάθε ημέρα αναμονής της.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved