To σενάριο του No Time to Die άλλαξε λόγω της πανδημίας;

Αρκετοί είναι αυτοί που είδαν κάποια κενά στο σενάριο τα οποία μαρτυρούν ότι υπήρξαν βεβιασμένες αλλαγές οι οποίες επιβλήθηκαν λόγω της Covid -19. Προσοχή γιατί ακολουθούν spoilers.

Το No Time to Die είναι μια ταινία που έσπασε πολλά ρεκόρ παραγωγής για James Bond. Στα 163 λεπτά είναι το μεγαλύτερης διάρκειας Bond film και τα γυρίσματά του κράτησαν περισσότερο από κάθε άλλη, λόγω της αλλαγής σκηνοθέτη, αλλά και της πανδημίας. Παρά τον άπλετο χρόνο που είχε η παραγωγή στη διάθεσή της, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι έπεσε «ψαλίδι» σε πολλές σκηνές και μάλιστα κάποιες προστέθηκαν εκ των υστέρων και η αιτία ήταν η πανδημία.

Ένα θρεντ στο reddit ρίχνει φως στη συγκεκριμένη οπτική και τα επιχειρήματα όσων πιστεύουν σε αυτή την οπτική δεν είναι καθόλου συνωμοσιολογικά. Τα σημεία στα οποία στέκονται περισσότερο οι θεατές και τα συσχετίζουν με την πανδημία είναι το ελλειπές κλασικό όραμα που έχει κάθε Bond villain και τα nanobots.

 

 

Η θεωρία λέει ότι το πρόγραμμα Herakles ήταν ένα πρόγραμμα που αφορούσε την κατασκευή ενός τεχνητού ιού. Τα nanobots μπήκαν στη συνέχεια στο σενάριο για να μην ταυτιστεί ο ιός με τη θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον ιό της Covid-19 να προέρχεται κι αυτός από κάποιο εργαστήριο βιοχημικού πολέμου. 

Από τη στιγμή που πρόκειται για έναν ιό που δρα με βάση το DNA έχει περισσότερο νόημα να πρόκειται για έναν τεχνητό ιό, τα nanobots δεν προσφέρουν κάτι στην αντιγραφή του DNA. Επίσης τα nanobots αναφέρονται μόλις τρεις φορές στην ταινία και μάλιστα offscreen, κάτι που δείχνει ότι προστέθηκαν εκ των υστέρων. Όμως η μεγαλύτερη παράλειψη με τα nanobots είναι η παντελής απουσία του τρόπου παραγωγής τους. 

 

 

Θεωρητικά θα έπρεπε να δούμε κάποιο εργαστήριο ή μονάδα παραγωγής, όπως και στα δηλητηριώδη φυτά, αυτά είναι άλλωστε οι φορείς του ιού και θα έπρεπε να αναφέρονται περισσότερο. 

Τέλος έρχεται το λειψό «όραμα» του Safin. Σε κάθε ένα Bond film υπάρχει ένα εκτενές παραλήρημα του κακού στο οποίο αναλύει το όραμά του για παγκόσμια κυριαρχία, αφανισμό του πλανήτη κλπ. Οκ, υπάρχει η εξαίρεση του Francisco Scaramanga, αλλά είχαμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη περίπτωση κακού με μια προσωπική βεντέτα. 

 

 

Ο Safin σκόπιμα αφήνει στην ομίχλη τους πραγματικούς του σκοπούς για τη χρήση του όπλου του. Ως προδομένος από όλους και όλα, χωρίς συμμάχους με το πένθος για τον χαμό της οικογένειάς του να τον πλημμυρίζει με μίσος, είναι τουλάχιστον εμφανές ότι θέλει να αφανίσει ολόκληρη τη ανθρωπότητα μέσω του ιού, στα πρότυπα του Hugo Drax στο Moonraker. 

 

 

Σχολιάζοντας τις φήμες, ο σκηνοθέτης του No Time to Die, Cary Fukunaga αρνήθηκε πως έπεσε «νυστέρι» και ότι τα μολύβια των σεναριογράφων «έπεσαν» κάτω λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Εσείς τι πιστεύετε;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved