H πραγματική ιστορία πίσω από το Guilty

H νέα ταινία με τον Jake Gyllenhaal είναι η νέα μεγάλη επιτυχία του Netflix, όμως έχει βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα;

Και ναι και όχι είναι η απάντηση και θα εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε. Αρχικά στην ταινία είναι σχεδόν μοναδικός πρωταγωνιστής ο Jake Gyllenhaal καθώς οι υπόλοιποι ακούγονται μόνο μιας τηλεφωνικής γραμμής. Ο Gyllenhaal υποδύεται έναν αστυνομικό που υπηρετεί στο τηλεφωνικό κέντρο το 911, κάτι μεταξύ 100 και 112 για εμάς και ενώ αρχικά νομίζει ότι μιλάει με μια ταραγμένη γυναίκα που απλά έχει την ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον, τελικά καταλαβαίνει ότι έχει απαχθεί. 

 

 

Επί μιάμιση ώρα προσπαθεί να τη σώσει μέσω της τηλεφωνικής γραμμής σε ένα από τα πιο καθηλωτικά θρίλερ των τελευταίων χρόνων. Δεν βλέπουμε ποτέ κανέναν άλλον στην οθόνη, ούτε τη γυναίκα που έχει απαχθεί, ούτε το παιδί της, ούτε τον απαγωγέα, αλλά ούτε και τους αστυνομικούς που προσπαθούν να τους προσεγγίσουν. Όλα γίνονται κάπου αλλού ενώ η κάμερα είναι στραμμένη μόνο στον Jake Gyllenhaal που προσπαθεί να τους συντονίσει μεταφέροντας με πολύ πειστικό τρόπο το άγχος και την πίεση που θα ένιωθε οποιοσδήποτε στη θέση του. 

 

 

Τώρα για την ιστορία πίσω από το Guilty να αναφέρουμε πως είναι αμερικανικό remake μιας δανέζικης ταινίας με το ίδιο όνομα “Den Skyldige” και αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα μιας απαγωγής μέσα από την οπτική του τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης. 

 

 

Μάλιστα ο σκηνοθέτης του δανέζικου Guilty ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην υπόθεση μέσα στο τηλεφωνικό κέντρο, κάτι που του επέτρεψε την όσο πιο πιστή αναπαράσταση της υπόθεσης. Συνεπώς μπορεί η ιστορία που είδαμε στο Guilty να μην συνέβη ποτέ στην Αμερική, όμως η πολύ πιστή μεταφορά των γεγονότων από τη δανέζικη ταινία, της επιτρέπει να αναφέρει πως βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved