Μια δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του Al Capone ξαναγράφει τη βιογραφία του

Όπλα, φωτογραφίες κι ένα ρολόι τσέπης επιχειρούν να συμπληρώσουν την εικόνα το μεγαλύτερου γκάνγκστερ όλων των εποχών. 

Έχουν περάσει πάνω από 70 χρόνια από τον θάνατο του Al Capone, όμως συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη σαν ένας ολοζώντανος rock star. Ίσως ήταν ο πρώτος εγκληματίας που έχτισε έναν μύθο γύρω του που τον έκανε ήρωα σε μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, πολύ πριν αρχίσουν να γυρίζονται μαφιόζικες ταινίες στο Hollywood. Όταν ήρθε η σειρά της 7ης τέχνης να περιγράψει τη ζωή του, κάθε απόπειρά της χαρακτηρίστηκε τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. Η πάλη γύρω από τη δημόσια εικόνα του δεν έπαψε ποτέ και τώρα ήρθε η σειρά των συγγενών του να μπουν στο debate.

 

 

Σύμφωνα με άρθρο των NYT, τον προσεχή Οκτώβριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του Al Capone. Τα αντικείμενα που θα βγουν στο σφυρί ανήκουν στις εγγονές του διαβόητου γκάνγκστερ και μία από αυτές, η Diane Capone μίλησε στους NYT για τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν αυτά τα αντικείμενα από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που έπληξαν πρόσφατα την Καλιφόρνια. 

 

 

Ο φόβος αυτός γέννησε την ιδέα να βγουν στη δημοσιότητα όλα αυτά τα αντικείμενα και να δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος τον Al Capone, όχι σαν μαφιόζο, αλλά σαν οικογενειάρχη και σαν άνθρωπο διαχωρίζοντας την «επαγγελματική» από τις άλλες πτυχές της ζωής του.

 

 

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα μπορέσει να αποκτήσει κάποιος, είναι το πιστόλι του Al Capone, με τιμή που αναμένεται να φτάσει τις 60.000$, καθώς και το Patek Philippe τσέπης του, το οποίο είναι διακοσμημένο με 90 διαμάντια και υπολογίζεται να φτάσει τις 50.000$. Στόχος της οικογένειας, πέρα φυσικά από τα χρήματα που θα συγκεντρώσει, είναι να δει ο κόσμος με άλλο μάτι τον Al Capone, πέρα από αυτή του αδίστακτου γκάνγκστερ της ποτοαπαγόρευσης. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved