Πέθανε ο ντράμερ των Rolling Stones, Charlie Watts

Στα 80 του χρόνια, αφήνει πίσω του μία τεράστια μουσική παρακαταθήκη.

Κανείς δεν περίμενε πως το σκαμνί του Charlie Watts μπροστά από την ντραμ, θα ήταν υπεύθυνο για μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια που πέρασαν από τον κόσμο του ροκ για περισσότερο από μισό αιώνα. Ο Charlie Watts πέθανε σε ηλικία 80 ετών την Τρίτη το πρωί, σε νοσοκομείο του Λονδίνου και περιτριγυρισμένος από αγαπημένα του πρόσωπα.

Οι Rolling Stones έκαναν την επίσημη ανακοίνωσή τους στα social media, όπου μεταξύ άλλων ανέφεραν πως εκτός από υπέροχος πατέρας, σύζυγος και παππούς, ήταν και ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ που πέρασαν από τον κόσμο. Από τις 4 Αυγούστου, οι Stones είχαν αναβάλει εμφανίσεις τους εξαιτίας μίας επιπλοκής στην υγεία του Watts, από την οποία όμως -όπως δήλωνε η μπάντα- βρισκόταν σε διαδικασία ανάρρωσης.

 

 

 

Αξίζει να αναφερθεί πως στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2004, ο Watts είχε διαγνωστεί με καρκίνο του φάρυγγα, τον οποίο όμως κατάφερε να ξεπεράσει. Ήταν ο πυρήνας του ενορχηστρικού ήχου που έκανε τους Rolling Stones διάσημους σε όλο τον πλανήτη, ενώ η jazz μουσική του ανατροφή, ήταν υπεύθυνη για τις απίστευτες ικανότητες και την ενέργεια που έδειχνε στον κόσμο επί σκηνής. Μάλιστα παρόλη την ενασχόλησή του με τους Stones, συνέχιζε να ασχολείται με την jazz και είχε και δικό του Quintet.

 

Είναι ο πρώτος από τους Stones που φεύγει από τον κόσμο της ροκ και που η απουσία του, δηλώνει το τέλος μιας εποχής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved