«Η Φωτοσοπιά ΔΕΝ είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση»

7 πειραγμένες φωτογραφίες του Erik Johansson που θα σε κάνουν να το ξανασκεφτείς σοβαρά.

Γενικά όταν ακούς τη λέξη photoshop, τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό είναι ρετουσαρισμένες μεγαλοκοπέλες που προσπαθούν να κρύψουν τις ατέλειες τους σε ιλουστρέ σελίδες, και «μαγείες» που κάνουν διάφοροι αυτόκλητοι γραφίστες και θυμίζουν ζωγραφιές από παιδάκια που κατάφεραν να μείνουν στην τετάρτη δημοτικού. Στα καλλιτεχνικά.

Όμως σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό, αντίθετα είναι ένα εργαλείο που αν έχεις γνώση και μεράκι μπορεί να το χρησιμοποιήσεις για να απογειώσεις τις δημιουργίες σου. Διότι, τελικά, ποτέ δε φταίει το μέσο αλλά ο τρόπος που το χρησιμοποιούμε εμείς οι άνθρωποι. Κάτι που καταφέρνει με καταπληκτικό τρόπο ο σπεσιαλίστας του είδους Erik Johansson (όπως μπορείς να καταλάβεις στο πιο πάνω βιντεάκι).

Μιας και ο άνθρωπος δεν κάνει απλό photoshop, τέχνη κάνει! Χρησιμοποιεί απλά το πρόγραμμα για να μεταμορφώσει τις φωτογραφικές του συνθέσεις σε illustration όνειρα που θυμίζουν την οργιώδη φαντασία του Terry Gilliam. Αρκούν επτά κλικ για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved