ΙΝΤΙΜΕ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Η ημέρα που κρύφτηκε ο ήλιος

Φωτογραφίες που μετέτρεψαν την Αττική σε δυστοπικό τοπίο.

Όσο συγκλονιστικό και αν δείχνει στο μάτι, δεν μπορείς να το θαυμάσεις. Πολύ απλά διότι πίσω από αυτό το δυστοπικό τοπίο που διαμορφώθηκε την Τρίτη (3/8) από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη αλλά και στα άλλα μέρη της Ελλάδος (Μεσσηνία, Αχαΐα, Ρόδο, Εύβοια) όπως και στα μέτωπα που συνεχίζονται σήμερα, τα πάντα είναι βουτηγμένα στη στάχτη και τη στενοχώρια.

Η χώρα καίγεται και οι εικόνες καταστροφής δεν τις χωράει ο νους. Οι εστίες ήταν (και είναι) τόσο μεγάλες που μπορούσε κανείς να τις δει ορατά από μακριά σε όλο το λεκανοπέδιο, παρατηρώντας το χρώμα του ηλίου να χάνεται μέσα στους καπνούς που σαν Αρμαγεδών σκέπαζε τα πάντα.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το τοπίο που διαμορφώθηκε στη χτεσινή προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα:

 

 

Φτάσαμε 2021 και ακόμα δεν έχουμε σταθεί ικανοί να αποτρέπουμε κάθε χρόνο μια παρόμοια καταστροφή. Ένα χάος όπου το κύριο μέλημα είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, δίχως να λογαριάζουμε τον κόσμο τον οποίο αφήνει πίσω μια τέτοια καταστροφή, τι ζωή και ψυχικά τραύματα θα έχουν αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους, ή ακόμα όλα αυτά τα ζωντανά που βρίσκονταν μέσα στα δάση ή τα σπίτια και δεν μπόρεσαν να βρουν έναν τρόπο διαφυγής.

Οι χτεσινές εικόνες από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου σου έδινε την εντύπωση πως δεν ζούμε στην Αθήνα αλλά ότι είμαστε μέρος του Blade Runner.

Όπου και να ήσουν δεν είχες εύκολη πρόσβαση στον ήλιο. Και αν την είχες, δεν ήταν ο ήλιος που είχες συνηθίσει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved