Στη Σικελία πουλάνε σπίτια με αρχική τιμή μόλις στα 2 ευρώ

Πας για καφέ και βγαίνεις με σπίτι.

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά στην Σικελία μάλλον τρελάθηκαν. Πουλάνε σπίτια μόλις με δύο ευρώ. Πως είναι δυνατόν όμως αυτό; Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά εδώ έτσι δεν είναι;

 

 

Το 2019, η ιταλική κυβέρνηση πούλησε κατοικίες σε μικρά χωριά με την ελπίδα να φέρει ζωή σε αυτά με μόνο 1 ευρώ. Το φιλόδοξο σχέδιο έφερε ανάσα ζωής στην περιοχή και τα χωριά Taranto και Cinquefrondi αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Πως όμως γίνεται να πουλήσει κανείς ένα σπίτι μόνο με ένα ευρώ; Ακούγεται εντελώς παρανοϊκό.

Το χωριό όμως Sambuca di Sicilia της Σικελίας διπλασίασε την τιμή για 20 εγκαταλελειμμένα σπίτια που διαθέτει δηλαδή - δύο ευρώ - όπως μεταδίδει το CNN.

 

 
 

Η σοπράνο Lorraine Bracco πέρσι αγόρασε ένα σπίτι 200 ετών από μια τέτοια δημοπρασία και το μετέτρεψε το σπίτι των ονείρων της, όπως ειπώθηκε στη σειρά HGTV «My Big Italian Villa». Εμείς όμως τι κάνουμε; Θα πάμε Σικελία για να αγοράσουμε σπίτι; Ακόμη και αν είναι μόνο δύο ευρώ όπως υποστηρίζουν και πάλι κάτι δεν είναι σωστό.

 

 
 

Τα ακίνητα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του χωριού, το οποίο είχε ερημώσει όταν ένας σεισμός έπληξε την περιοχή το 1968. Η πλειονότητα των προσφερόμενων σπιτιών έχουν επιφάνεια 50 έως 80 τετραγωνικών μέτρων. Τι να πούμε; Ακόμη και για τόσο μικρά σπίτια τα δύο ευρώ είναι μία…καλή τιμή έτσι δεν είναι;

Όλοι οι πλειοδότες θα πρέπει να καταβάλουν εγγύηση κατάθεσης ύψους 5.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί εάν δεν καταφέρουν να τα αγοράσουν. Ακόμα ο αγοραστής έχει τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την ανακαίνισή του.

Δες εδώ για να δεις πως μοιάζει αυτό το μέρος στη Σικελία:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved