Εσύ ξέρεις ποια είναι τα πιο διάσημα ονόματα στην Ελλάδα;

Τα ονόματα που έχει ο περισσότερος κόσμος στη χώρα μας.

Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και πάντα θα μας κάνει να ανακαλύπτουμε κάτι καινούριο. Όσο αφορά όμως τα ονόματα ο κοινός λαός έχει την τάση να επαναλαμβάνεται.

Ακούτε μια φωνή στον δρόμο να σας καλεί με το μικρό σας όνομα, γυρίζετε και μαζί με σας και οι μισοί που περπατούν γύρω σας;

Εδώ θα βρεις ποια είναι τα πιο κοινά ελληνικά γυναικεία ονόματα: 

 

 

Μετά από μεγάλη έρευνα που έκανε η Hellenic Statistical Authority (ELSTAT) ανακαλύψαμε τελικά ποια είναι τα πιο κοινά ονόματα των Ελλήνων. Μπορεί να είναι πολύ συνηθισμένα ονόματα αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν πίσω τους ιστορία και πως δεν είναι όμορφα. Αυτό δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το ότι είνια κοινά.

 

 
 

Είναι το μικρό σας όνομα είναι τόσο ασυνήθιστο που γνωρίζετε εκ των προτέρων πως φωνάζουν εσάς; Πολύ δύσκολο…Μήπως έχεις κι εσύ το πιο κοινό όνομα στην Ελλάδα; Μήπως σε λένε και σένα Κώστα; Όχι, δεν είναι όμως αυτό το πιο κοινό όνομα στην Ελλάδα...και οι γυναίκες; Ποιο είναι το πιο κοινό γυναικείο όνομα στην Ελλάδα; Σίγουρα πηγαίνει κάπου το μυαλό σου.

 

 
 

Σε μια συνολική αποτίμηση θα παρατηρούσαμε ότι υπάρχουν τα πολύ συνηθισμένα μικρά ονόματα που συναντούμε συνέχεια, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε πολύ μικρότερη συχνότητα και θεωρούνται αρκετά σπάνια αν και σίγουρα αρκετοί γνωστοί σας λέγονται έτσι. Μια ακόμη παρατήρηση αφορά την περιορισμένη χρήση ωραιότατων αρχαίων ελληνικών ονομάτων

Τελικά όμως ποια είναι τα πιο συνηθισμένα Ελληνικά ονόματα;

Εδω θα βρεις το πιο κοινά ανδρικά ελληνικά ονόματα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved