Υποχρεωτικά μαθήματα αυτοάμυνας για τις αεροσυνοδούς στις ΗΠΑ

Και ο λόγος είναι ότι αν πουν σε κάποιον να φορέσει μάσκα, τα πράγματα παίρνουν συχνά περίεργη τροπή.

Καθώς το επιβατικό κοινό επιστρέφει και πάλι στους αιθέρες, τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο ομαλά σε αυτή τη μεταβατική περίοδο. Τα νεύρα είναι μάλλον τεταμένα στην Αμερική και η αντίστοιχη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναγκάζεται να λάβει μέτρα που αν δεν ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση θα θύμιζαν την κωμωδία Airplane!

 

 

Υπάρχει ακόμα κόσμος που δυσκολεύεται να πειστεί να φορέσει μάσκα στο αεροπλάνο και μόλις του γίνει σχετική υπόδειξη, τα πράγματα μερικές φορές ξεφεύγουν και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αεροσυνοδοί μετρούν τα δόντια τους. Με βάση τα περίπου 500 περιστατικά με ατίθασους επιβάτες το τελευταίο δίμηνο στις ΗΠΑ, το πρώτο μέτρο ήταν η απαγόρευση διάθεσης αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πτήσης, σε μια προσπάθεια να καλμάρουν λίγο τα νεύρα.

 

 

Φαίνεται πως αυτό δεν αρκεί, και ένα κάπως πιο δραστικό μέτρο θα τεθεί σύντομα σε ισχύ. Τα μαθήματα αυτοάμυνας για αεροσυνοδούς υπήρχαν ήδη, αν και ήταν σε αναστολή λόγω της πανδημίας.Πρόκειται για ένα αρκετά προχωρημένο πρόγραμμα που αφορά εκπαίδευση πάνω σε κινήσεις αυτοάμυνας, περιορισμού των απείθαρχων επιβατών, εκτίμηση κινδύνου, αναγνώρισης εκρηκτικών και επικίνδυνων αντικειμένων. 

 

 

Η εκπαίδευση παρέχεται από την TSA, την ομοσπονδιακή υπηρεσία που συστήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με σκοπό την ασφαλή εκτέλεση των πτήσεων. Το προαιρετικό πρόγραμμα έχει ζητηθεί να γίνει υποχρεωτικό από το σωματείο των αεροσυνοδών εκτιμώντας ότι όσο αυξάνονται τα δρομολόγια και επανερχόμαστε στην κανονικότητα, οι ταραξίες επιβάτες θα αυξηθούν. 

 

 

Ελπίζουμε μόνο το πρόγραμμα να λειτουργήσει προληπτικά και να συνετιστούν όσοι δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα ή δεν τους αρέσει η θέση τους στον διάδρομο και προτιμούν παράθυρο, παρά να δούμε τις καμπίνες των αεροπλάνων να μετατρέπονται σε σκηνικό του Kill Bill με κλωτσοπατινάδα μεταξύ επιβατών και αεροσυνοδών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved