Πώς θα μετατρέψεις μία αθηναϊκή βραδιά σε μία ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία

Απόγευμα Τετάρτης και η επιστροφή στο σπίτι από το γραφείο με βρίσκει να θέλω να πάρω τους δρόμους. Όπως σε κάθε περίπατό μου στο κέντρο της Αθήνας, λοιπόν, έτσι και σε αυτόν, η αρχή γίνεται από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κοντά στον αγαπημένο μου Λόφο του Φιλοπάππου. Μωβ, κόκκινο, πορτοκαλί. Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι και δώσω ένα ακόμη θερινό ραντεβού κάτω από τον έναστρο αθηναϊκό ουρανό, κοιτάζω το τοπίο γύρω μου.

«Μπορεί να προσπεράσαμε την άνοιξη, όμως έχουμε ακόμη το καλοκαίρι!», σκέφτομαι, βλέποντας την Αθήνα να μετατρέπεται σε καρτ ποστάλ, καθώς ο ήλιος δύει. Η ώρα όμως έχει περάσει και εγώ, έχω κάπου να πάω για να βιώσω μία ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία και να απολαύσω τη Fischer μου.

Καθώς προχωρώ, λοιπόν, στην οδό Αποστόλου Παύλου και συνεχίζω την περιήγησή μου στο κέντρο της πόλης μέσα από τα στενά του Ψυρρή, παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου, που δίνει ξανά face to face ραντεβού. Και κάπου εκεί αναλογίζομαι ότι όσο και αν μου αρέσει η επιστροφή στην κανονικότητα και δη, στα μπαρ και τα καφέ της πόλης, αυτό που μου είχε λείψει περισσότερο από όλα τον τελευταίο χρόνο, ήταν τα σινεφίλ ραντεβού και δη, τα θερινά.

Μία πλακόστρωτη αυλή που φέρνει κάτι από τη μαγεία του νησιού στην πόλη, βουκαμβίλιες και παγωμένη Premium μπίρα Fischer. Με λίγα λόγια, κάτι σαν μία μικρή «όαση» δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος για να μετατρέψει μία βραδιά στην πόλη σε μία ξεχωριστή εμπειρία, που του δίνει την ώθηση να χαρεί ξανά τη ζωή;

cinemafischer1

 

Όταν μία αστική περιήγηση αρκεί για να σου δώσει ώθηση

Βγάζω το κινητό από την τσέπη, φοράω τα ακουστικά μου και πατάω το «play». «Strange fruit» από την Μπίλι Χόλιντεϊ. Πρέπει να μπω στο κινηματογραφικό mood της βραδιάς και τι καλύτερο μπορώ να κάνω, από το να ακούσω το τραγούδι για το οποίο πρόκειται να απολαύσω μία ξεχωριστή ταινία;

Υπό τους ήχους της μουσικής και της φωνής της Μπίλι Χόλιντεϊ, λοιπόν, από του Ψυρρή βρίσκομαι στην οδό Αθηνάς και από εκεί, συνεχίζω την αστική μου περιήγηση στην Κολοκοτρώνη. Εκεί, στη γωνία Κολοκοτρώνη και Σταδίου, με περιμένει ο κολλητός μου. Η καλοκαιρινή μας έξοδος συνεχίζεται και όπως σχεδόν σε κάθε συνάντησή μας, ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει.

«“Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ”, λοιπόν;», με ρωτά και αμέσως αρχίζουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και hints για την ταινία που θα παρακολουθήσουμε απόψε και χωρίς να το καταλάβουμε, ξαφνικά βρισκόμαστε στους πρόποδες του Λυκαβηττού και δη, στην αγαπημένη μας αθηναϊκή πλατεία, την πλατεία Δεξαμενής. Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις σε αυτή την πλατεία και οι περισσότερες, δίνονταν πάντα με αφορμή μία ταινία, μία κινηματογραφική προβολή. Ο τελικός μας προορισμός, λοιπόν, ήταν ξανά το Cine Δεξαμενή!

 

cinemafischer2

 

Θερινό σινεμά και Fischer. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Παίρνουμε τα εισιτήριά μας και ενώ ο ένας από τους δύο κάθεται αναπαυτικά στην κλασική και αγαπημένη καρέκλα σκηνοθέτη, ο άλλος πηγαίνει στο μπαρ του θερινού, που θυμίζει κάτι από κυκλαδίτικο νησί, για να πάρει δύο μπίρες Fischer, η οποία παρεμπιπτόντως έχει και μοναδική γεύση και δείχνει και έμπρακτα την αγάπη της για το σινεμά αφού είναι και φέτος χορηγός σε συνολικά 14 θερινούς κινηματογράφους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και μας εμπνέει να απολαύσουμε την 7η τεχνη κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Αράζουμε και περιμένουμε να ξεκινήσει η ταινία, απολαμβάνοντας τις Premium Pilsener  μας, ενώ η νύχτα αρχίζει να πέφτει και τα πρώτα αστέρια να ξεπροβάλλουν. Δεν είναι πολλά όμως, αρκούν για να δώσουν ώθηση στη βραδιά. Ακόμη, λοιπόν, και αν στην αρχή δεν ήμασταν σύμφωνοι για το ποια ταινία θα παρακολουθούσαμε, το σίγουρο είναι πως και οι δυο συμφωνούμε πως η συνάντηση στο θερινό, είναι το πιο safe και χαλαρό ραντεβού που μπορεί να δώσει κάποιος εκτός σπιτιού.

Λίγα και καλά πράγματα αρκούν τελικά για να πάρει ολόκληρη η ημέρα σου μία άλλη διάσταση, για να αποκτήσει η εβδομάδα σου μία άλλη δυναμική, για να αισθανθείς λίγο καλοκαίρι, για να νιώσεις ότι ζεις τη ζωή σου όπως θα ήθελες, όπως πρέπει, παρά το γεγονός ότι έξω είναι ήδη καλοκαίρι και εσύ βρίσκεσαι ακόμη στην πόλη.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ίσως να μην θέλουμε να φύγουμε ακόμη από την Αθήνα. Βλέπεις, αυτή η πόλη έχει κάτι το μαγικό, ειδικότερα το καλοκαίρι. Μπορεί για κάποιους να είναι η μυρωδιά του γιασεμιού που διαχέεται στους δρόμους της. Για την παρέα μου όμως, είναι αυτές οι μικρές «οάσεις» δροσιάς που σε κάνουν να χάνεσαι ξαφνικά από τον θόρυβο της πόλης και να μεταφέρεσαι σε μία άλλη εποχή, να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου νησί, να ταξιδεύεις σε κάθε γωνιά του κόσμου χάρη σε μία και μόνο προβολή.

cinemafischer3

 

Τσουγκρίζουμε, λοιπόν, τις Fischer μας και δίνουμε την υπόσχεση ότι το Σαββατοκύριακο που έρχεται, θα δώσουμε ένα ακόμη σινεφίλ ραντεβού σε έναν από τους επικούς, θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας. Και λίγο πριν σβήσουν τα φώτα και ξεκινήσει η ταινία μας, νιώθουμε απίστευτα τυχεροί που παρά τα όσα ζήσαμε φέτος, αυτό το ομολογουμένως παράξενο καλοκαίρι κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές και το πρόγραμμά μας, έχει και φέτος θερινό σινεμά και την πιο σινεφίλ μπίρα, δηλαδή τη Fischer που σταθερά στηρίζει την 7η τέχνη συντροφεύοντάς μας σε κάθε σινεφίλ στιγμή.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να ζήσεις το καλοκαίρι σου στην πόλη στο έπακρο μέχρι τις διακοπές σου, προσπάθησε να ψάχνεις και να βρίσκεις κάθε μέρα αφορμές για αστικές περιηγήσεις. Όπου και αν ζεις και όπου και αν συχνάζεις, από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά, το σίγουρο είναι πως στον δρόμο σου βρίσκεται ένας θερινός κινηματογράφος που θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις μία αθηναϊκή βραδιά, σε μία ξεχωριστή εμπειρία και πάνω από όλα, να χαρείς ξανά τη ζωή.

                                      #FischerBeer #ItsAboutTaste #StarringFischer #TherinoMeFischer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved