Οι πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής για το 2021

Σε περίπτωση που δεν μπορείς να ζήσεις σε κάποια από αυτές, έχουμε και και τις χειρότερες για να αποφύγεις αυτές τουλάχιστον.

Συνηθίζουμε να λέμε πόσο ευλογημένος τόπος είναι η Ελλάδα με το τέλειο κλίμα, τις παραλίες και τα νησιά της. Άλλωστε η δημοφιλία της ανάμεσα στους πιο ποθητούς τουριστικούς προορισμούς είναι κάτι που το επιβεβαιώνει. Βέβαια το ότι ένα μέρος είναι ιδανικό για διακοπές δεν σημαίνει ότι είναι και ιδανικός τόπος για να ζεις μόνιμα.

 

 

Η κατάταξη με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κάποιος δεν λαμβάνει υπόψη τους τουριστικούς παράγοντες, αλλά πιο ουσιαστικούς. Για να είναι μια πόλη φιλική προς τους κατοίκους της θα πρέπει να προσφέρει σταθερότητα, δομές υγείας, πολιτισμό, καθαρό περιβάλλον, υποδομές και δυνατότητες εκπαίδευσης. Οι καλύτερες πόλεις στις παρακάτω φωρογραφίες.

 

 

Για το 2021 η πανδημία της COVID19 δεν θα μπορούσε να μην παίξει ρόλο και εκεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η πρωτιά του Auckland, της νεοζηλανδικής πρωτεύουσας. Ως νησιωτικό κράτος με κλειστά σύνορα και χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κατάφερε να κρατήσει ανοιχτές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα χαρίζοντας εύκολα την πρωτιά.

Κοιτώντας και τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας, παρατηρεί κάποιος μια δυσανάλογη εκπροσώπηση πόλεων που βρέχονται από τον Ειρηνικό και αυτό έχει το ενδιαφέρον του. Μόνο δύο στις δέκα πόλεις δεν είναι στον Ειρηνικό.  Οι χειρότερες πόλεις στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

 

Στους αντίποδες, στη λίστα με τις χειρότερες πόλεις για να ζει κάποιος οι περισσότερες περιπτώσεις δεν αποτελούν έκπληξη. Ο πόλεμος και η φτώχεια μαστίζει τις περισσότερες από αυτές με αποτέλεσμα να αποτελούν και τις κυριότερες πηγές προσφύγων και μεταναστών.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved