Θα νερώσει το martini του James Bond λόγω της εξαγοράς της MGM από την Amazon;

Η εξαγορά της χρονιάς στον χώρο του θεάματος έχει προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους οπαδούς του Βρετανού μυστικού πράκτορα.

Αυτή τη φορά το No Time to Die δεν μας απασχολεί με κάποια ακόμα αναβολή της πρεμίερας σου, αλλά με τον φόβο μήπως αυτό είναι και το τελευταίο Bond film όπως τα ξέραμε μέχρι τώρα. Η ανησυχία δεν είναι μόνο αν θα δούμε κάποια γυναίκα να παίρνει τον κωδικό αριθμό 007 του πιο επιτυχημένου κατασκοπευτικού κινηματογραφικού franchise, αλλά μήπως δούμε και πιο θεμελιακές αλλαγές λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Amazon. Ήδη κάποιοι εκφράζουν φόβους ότι δεν θα δούμε ποτέ ξανά τον James Bond στη μεγάλη οθόνη γιατί πρόκειται να γίνει μία ακόμα προσθήκη στα Prime exclusives. Ακόμα χειρότερα κάποιοι εκτιμούν πως θα δούμε ένα ολόκληρο Bond Universe στα πρότυπα των υπερηρωικών με δεκάδες ανούσια spin-offs χωρίς λόγο ύπαρξης και στοιχειώδους πλοκής. 

 

 

Έχοντας ως δεδομένα τα σχέδια του Jeff Bezos για τη βιβλιογραφία του J.R.R. Tolkien και το Wheel of Time, δεν είναι εντελώς αβάσιμες φοβίες. Στην εξαγορά άλλωστε αναφέρεται ρητά πως στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η πνευματική ιδιοκτησία της MGM. Όμως ένα παραθυράκι στα δικαιώματα που είχε μέχρι τώρα η MGM πάνω στον James Bond, φαίνεται πως θα εμποδίσουν και αυτή τη φορά όποιον έχει μεγαλεπήβολα σχέδια αλλοίωσης του αυθεντικού χαρακτήρα του 007. 

 

 

Σύμφωνα με άρθρο των Erich Schwartzel και Joe Flint της Wall Street Journal, η MGM δεν είχε ποτέ τον πλήρη έλεγχο στις υποθέσεις των ταινιών αυτών. Τα αδέρφια Wilson και Broccoli έχοντας κληρονομήσει τα δικαιώματα παραγωγής του James Bond, έχουν κατά το συμβόλαιο ισχυρά δικαιώματα παρεμβάσεων σε μια σειρά από δημιουργικά θέματα, από το ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης, μέχρι το σενάριο και τους πρωταγωνιστές.

 

 

Στο άρθρο αναφέρεται πως η επιρροή των κληρονόμων αποτιμήθηκε θετικά από την Amazon και γι’αυτό θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στο νέο σχήμα και θα διατηρήσουν τον λόγο τους πάνω στα μελλοντικά Bond films.

 

 

H μέχρι τώρα διαχείριση του μύθου του πράκτορα με την άδεια να σκοτώνει είναι μάλλον συντηρητική με τις όποιες αλλαγές να φροντίζουν να μην εξαργυρώνουν τους φανατικούς οπαδούς του Bond. Είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι η ίδια πρακτική θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον, τουλάχιστον όσο είναι ακόμα στις θέσεις των παραγωγών οι Wilson και Broccoli. Συνεχείς μεταρρυθμίσεις και όχι επαναστάσεις, οι οποίες θα εγγυηθούν ότι ο James Bond δεν θα εξαμερικανοποιηθεί. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved