Google Earth: Βίντεο με την καταστροφή της Γης τα τελευταία 37 χρόνια

Ένα εντυπωσιακό time lapse αποτυπώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις αλλαγές που έχει υποστεί η Γη λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η ζημιά που προκαλείται στο περιβάλλον λόγω της κλιματικής αλλαγής και άλλων επιβλαβών συνηθειών του ανθρώπου δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό. Οι συνέπειες έρχονται μακροπρόθεσμα και το μέγεθος του πλανήτη μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν μας αφορά κάτι που λαμβάνει χώρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά κι ας είμαστε συγκάτοικοι όλοι στον ίδιο πλανήτη. 

 

 

Σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, η Google μέσω της εφαρμογής Google Earth έφτιαξε ένα βίντεο που δείχνει τις δραματικές αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία 37 χρόνια. Παράλληλα, για να μην είναι εντελώς δυστοπικό και μας πιάσει απογοήτευση, δείχνει και την απίστευτη ομορφιά του πλανήτη μας όπως αυτή μεταλλάσσεται λόγω καιρικών φαινομένων και εποχικότητας.

 

 

Σε συνεργασία με τη NASA, συνέλλεξε 24 εκατομμύρια δορυφορικές φωτογραφίες οι οποίες επιτρέπουν την εστίαση σε κάθε σημείο του πλανήτη για το διάστημα των 37 ετών. Μπορεί κάποιος θεατής να διαλέξει και θεματική ενότητα, εστιάζοντας σε ένα από διαφορετικά θέματα που θίγονται στο time lapse. Για παράδειγμα η θέρμανση του πλανήτη, η αστική εξάπλωση και η εύθραυστη ομορφιά.

 

 

Μέσω της ειδικής εφαρμογής ή κατευθείαν στο Google Earth μπορεί ο καθένας πολύ εύκολα να περιηγηθεί στον χώρο και τον χρόνο. Ελπίζουμε το το time lapse που θα βγάλει η Google Earth σε 37 χρόνια από σήμερα να δείχνει έναν καλύτερο πλανήτη. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved